Sărbătoare cu gust… românesc, în Piața Centrală

1
347
De la zacuscă, murături, țuică, miere, dulcețuri și până la preparatele din carne și brânzeturi, dar și multe legume proaspete, toate produse garantat românești au fost etalate de producători, ieri, pe tarabele din Piața Centrală. Oferta generoasă, bunăvoința comercianților, dar și soarele blând de toamnă i-au îmbiat, mai mult ca oricând, pe vizitatori la cumpărături.
Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a fost sărbătorită, ieri, și în Piața Centrală din Craiova, care s-a transformat, cu această ocazie, într-un mare și frumos târg, în care se găseau de toate și care zumzăia de cumpărători. În spiritul sărbătorii, comercianții au îmbrăcat ii populare și au întâmpinat clienții cu măsuțele decorate cu mici simboluri tradiționale. Fâșiile tricolore fluturau, mândru, în vânt, iar prețurile erau afișate și ele tot sub emblema unui steag tricolor, semn că respectivele produse erau get-beget românești. De la roșiile de grădină, ardei și vinete și până la varză sau struguri, toate roadele toamnei au fost oferite într-o prezentare deosebită, care a mers la inima cumpărătorilor.

Alin Mărăcine: „Să punem în valoare produsele românești”
Autoritățile au fost și ele prezente printre comercianții din Piața Centrală, alături de care au ținut să sărbătorească produsele românești. „Este o zi specială, spunem noi, pentru producătorii autohtoni din județul nostru și nu numai, din întreaga Oltenie. Ne dorim să punem în valoare produsele tradiționale, să venim cu ele spre expunere în Piața Centrală, pentru ca producătorii autohtoni să-și vândă produsele din propriile ferme către cetățenii Craiovei”, a declarat Alin Mărăcine, administratorul piețelor din Bănie. Reprezentanții municipalității au vizitat tarabele încărcate cu produse tradiționale și nu au ezitat să cumpere din oferta bogată, în semn de susținere pentru producătorii locali.

Sorin Manda: ”Oltenia este recunoscută pentru produsele tradiționale”
Sorin Manda, city-managerul orașului, i-au încurajat pe producători să continue să-și vândă produsele, acestea având marea calitate că sunt mai sănătoase decât cele din import. Pe cumpărători i-au îndemnat să cumpere de la producătorii locali, care merită să fie încurajați să cultive legume și zarzavaturi, în grădinile lor. „Este o zi foarte importantă pentru noi, mai ales că este decretată ca Zi Națională a Produselor Românești. Județul Dolj, Oltenia în general, este recunoscută pentru produsele tradiționale românești. Am venit aici să dăm un mesaj de susținere acestor producători locali, mai ales că suntem într-o perioadă în care sunt foarte multe discuții în ceea ce privește dublul standard al produselor venite din import. Cred că cetățenii României, cumpărătorii trebuie să vină și să cumpere aceste produse, pentru a sprijini, în felul acesta, producătorii autohtoni”, a declarat acesta.

Bunătăți, numai bune de pus la cămară
Prețurile nici nu au crescut, nici au scăzut în această zi, dar acest amănunt nu i-a împiedicat pe vizitatorii Pieței Centrale să cumpere parcă cu o și mai mare dare de mână decât într-o zi obișnuită. Impulsionați fiind și de atmosfera de târg românesc, în care caracterul natural al produselor prezentate a fost garantat, craiovenii au profitat de această zi pentru a-și face proviziile pentru cămară. Ca la o adevărată sărbătoare, și grătarele s-au încins mai abitir, aroma de mici și pastramă răspândindu-se peste tot și adunându-i pe pofticioși pe la mese. S-a servit și vin nou, dulce și parfumat, comercianții de struguri oferindu-l direct din teasc.

1 COMENTARIU

  1. cu mesele alea de atelier de pictura nu prea se leaga atmosfera … cateva navete pe ele … nu au deloc spatiu de altceva, in afara tabliilor …

Comments are closed.