Universitatea din Craiova nu a semnat niciun Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.

0
311

1.Universitatea din Craiova nu a semnat și nu intenționează să semneze niciun Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.

2.Universitatea din Craiova nu are nicio colaborare cu Ministerul rus de Externe sau cu alte instituții din Federația Rusă, cu excepția celor universitare:

 

  • acord Erasmus+, Acțiunea cheie 1- KA107 Mobilități cu țările partenere  (mobilități cadre didactice), încheiat cu Ural Federal University,  acord care va expira în  data de 31 iulie 2019;
  • acord de cooperare interinstituțională cu Kazan State Power Engineering University – semnat în anul 2014, în baza căruia nu s-au înregistrat activități și care va expira în 23 iulie 2019.

De asemenea, ne exprimăm stupefacția cu privire la implicarea numelui Universității din Craiova în acest comunicat al Ministerului rus de Externe, cu atât mai mult cu cât asemenea acorduri interinstituționale pot fi semnate doar de rectorul universității, după aprobarea lor în Consiliul de Administrație și în Senatul universitar.

Până în acest moment, Universitatea din Craiova nu a primit nicio solicitare referitoare la semnarea unui Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.