Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”, antrenat în proiectul “Walking The Line”

0
530

În perioada 01 octombrie – 05 octombrie 2018, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” a organizat a treia întâlnire  din cadrul  proiectului “WALKING THE LINE”, program  Erasmus + KA2 , coordonatorii proiectului fiind prof. Alexandru Gîdăr şi prof. Marilena Ionescu.

Scopul proiectului fiind acela că, elevii vor petrece în mod activ timp în natură; pentru aceasta, fiecare ţară va organiza o drumeţie pe o temă istorică, astfel încât aceştia să se familiarizeze cu trecutul diferitelor  popoare, învăţând despre lupta acestora pentru a supravieţui în momente dificile şi, nu în ultimul rând, observând diferenţele geografice, climatice şi culturale.

“Prin intermediul activităţilor proiectului, în special a drumeţiilor propuse, elevii pot dezvolta o înţelegere profundă a istoriei şi pot răspunde la întrebări despre prezent prin angajarea în trecut. Ele au potenţialul de a spori curiozitatea şi de a-i provoca pe elevi în a înţelege în profunzimedilemele, alegerile şi credinţele oamenilor din trecut.Elevii din România alături de cei dinLituania, Italia, Spania şi  Germania au participat la un schimb de experienţă timp de o săptămână, având diverse activităţi împreună” a explicat prof. Alexandru Gîdăr.

Jocuri în aer liber în Parcul Nicolae Romanescu”

Programul întâlnirii a cuprins:o vizită la Muzeul de Istorie,unde în cadrul unei sesiuni de comunicări fiecare ţară şi-a prezentat eroii naţionali; o drumeţie de aproximativ 6 km pe traseulistoric- „Vocea Buridavei” la Ocnele Mari; întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene; jocuri în aer liber în Parcul “Nicolae Romanescu”; excursie în Bucureşti, unde s-a vizitat Palatul Parlamentului.

“Elevii şi profesorii au primit certificate de participare la proiect, în cadrul unui moment festiv încheiat cu o petrecere, cu muzică şi dans. Toţi participanţiiau rămas cu minunate amintiri, au învăţat despre istoria şi cultura românească, despre modul nostru de viaţă, şi-au făcut noi prieteni, totul datorită proiectului  “Walkingthe Line”, Erasmus+”, a subliniat prof. Marilena Ionescu