Razie în târgurile de săptămână din judeţ

0
47

raziaPoliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, în cursul zilei de duminică, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor” şi „comercializării produselor silvice” împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecţii al MADR, în tot judeţul.

De asemenea, poliţiştii au avut în vedere şi prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală din domeniul „comercializării produselor accizabile”. În cadrul acţiunii au fost efectuate verificări şi controale la 17 persoane fizice autorizate, astfel fiind constatate două fapte de natură penală şi aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 49.000 lei. Poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 850 kg legume – fructe; 350 kg grâu; 200 kg porumb; 200 kg făină; 7,3 mc cherestea răşinoase şi 305 pachete ţigări, după cum a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Astfel, în urma controlului efectuat în Târgul de Săptămână din comuna Melineşti s-a constatat că M.G., din comuna Apele Vii, oferea spre vânzare 350 kg grâu şi 200 kg porumb pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990R., dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 350 kg grâu şi 200 kg porumb, în valoare de  550 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de provenienţă. În acelaşi târg a fost depistat şi C.V., din comuna Vidra, judeţul Alba în timp ce comercializa 4,7 mc cherestea răşinoase în afara pieţelor, târgurilor sau altor asemenea locuri autorizate conform normelor privind circulaţia materialului lemnos. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei conform Legii 171/2010R şi s-a dispus reţinerea în vederea confiscării a cantităţii de cherestea, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.