Închideţi-l că poate lua foc!

0
41

samsungGrupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat astăzi că a decis să oprească vânzările de telefoane Galaxy Note 7 şi totodată a cerut utilizatorilor acestui dispozitiv să îl închidă din motive de siguranţă, după apariţia unor imagini în care acest telefon a luat foc, informează AFP şi Reuters.

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a precizat că a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât şi cele destinate a le înlocui, până când va descoperi cauza incendiilor.

“Consumatorii care deţin fie un Galaxy Note 7 original fie unul înlocuitor ar trebui să închidă dispozitivul şi să înceteze să îl mai utilizeze”, se arată într-un comunicat al grupului sud-coreean.

Acest anunţ a provocat o cădere imediată a acţiunilor Samsung care marţi la prânz înregistrau un recul de 4,82% la bursa de la Seul, astfel că valoare de piaţă a Samsung s-a diminuat cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).