Pentru că reprezentaţi Craiova, doamnelor, vă rugăm faceţi linişte !

0
42

Anul Caragiale a fost celebrat în Bănie, în toamna asta, mai intens în politică decât pe scena Teatrul Naţional din Craiova. Politică românească locală sau centrală, pentru că vorbim de aceeaşi Mărie, a arătat că Doljul este condus de politicieni tineri dar inerţi, fără exerciţiul actului politic şi administrativ, fără decizie şi respect faţă de populaţia unui oraş ce se situează pe primul loc la şomaj şi în coada clasamentului la itemi precum: venit salarial, investiţii străine etc.  Discursuri şi acţiuni vehemente, scandaluri repetate şi ridicole, toate însă lipsite de orice demnitate, dar aprig strigate în conferinţe de presă organizate la sedii de campanii sau în locaţii ale administraţiei locale.

Şi pentru că nu era suficient pentru o zonă şi aşa prea săracă, jurnalismul local se potriveşte perfect actualităţii, fiind  practicat la întâmplare de personaje dintre cele mai diverse, care fac doar un exerciţiu de amuzament în paginile fiţuicilor pe care şi le revendică în “genialitatea“ lor revoltătoare.  La Craiova, scandalul politic, de altfel, cu mize minimale, s-a transferat apoteotic în presă şi oferă toate alternativele consumatorismului: mitocănie, minciună şi, mai ales, şmechereală, toate adoptate şi exprimate cu aroganţă în presa de top a oraşului.

Sintagme precum “pixul lu` Nuţi”, “lăsaţi gălăgia“,“păruiala muierilor în Oltenia“, sunt mai actuale ca oricând la Craiova şi pe posturile centrale de televiziune, dar ajută Craiova la ceva?

N-am putut pentru ca s-o tratăm cu refuz şi nu am mai avut nici puţintică răbdare

Aşa că, doamnule primar şi domnule prefect, vă rugăm opriţi circul, sau plasaţi-l la mize mult mai mari, nu îl transferaţi la Bucureşti şi nici în presă, jucaţi-l tăcut, în propriile birouri, pentru că s-ar putea ca feedbackul să nu fie cel scontat. S-ar putea să nu fiţi atinşi în standardele de integritate proclamate şi asumate cu atâta inocenţă pentru alegerile parlamentare, însă craiovenii vor vota în decembrie cu siguranţă, în proporţie covârşitoare, pentru că s-au săturat de scandaluri şi circ, mai vor şi pâine. E mult de muncă la Craiova, doamnelor, aşa că lăsaţi piruietele artistice şi controalele dispuse preferenţial de la Bucureşti, aplicaţi legea dar fiţi şi elegante!

Bănia nu mai are timp şi nici nevoie de conflicte între palate, este depăşită fără drept de apel, economic şi administrativ, de primăriile din centrul şi vestul ţării, care nu mai oferă de mult spectacole de toamnă. Ce ar fi să consumaţi energia scandalurilor într-o primă etapă pentru informatizarea integrată a serviciilor oferite de primărie contribuabililor într-un pachet de management integrat, care să  ofere în timp real o imagine clară a problemelor oraşului, astfel încât să existe şi să funcţioneze registraturi online, să putem depune şi consulta în timpi reali stadiul tuturor cererilor noastre, fie că sunt de competenţa urbanismului, a protecţiei sociale, a registrului agricol etc.

De fapt, despre ce mai vorbim? Suntem săraci dar plini de umor în prag de iarnă. Bravos NAŢIUNE !

MIHAELA ENE