Conferinţă a dermatologilor olteni la Călimăneşti-Căciulata

0
43

 La sfârşitul acestei săptămâni, la Călimăneşti – Căciulata are loc Conferinţa Asociaţiei Dermatologilor din Oltenia (ADO) cu tema „Patologia dermatologică în cazuri clinice incitante”. Vor participa medici dermatologi din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi.

Programul, care se întinde pe parcursul a două zile, pe 13 şi 14 octombrie a.c. este unul foarte bogat cuprinzând lucrări ştiinţifice ce abordează afecţiuni cutanate care au pus probleme atât de diagnostic, cât şi de tratament. Vor fi prezentate cazuri grave, care au necesitat spitalizare, majoritatea în Clinica Dermatologie Craiova.

Practic, în timpul conferinţei prin prezentarea a peste 50 de cazuri clinice deosebite se vor actualiza datele etiopatogenice şi terapeutice referitoare la cancerele cutanate, bolile dermatologice cu transmitere genetică şi alte afecţiuni.

„O altă patologie care va fi exemplificată o reprezintă toxidermiile majore. Acestea sunt consecinţa efectelor secundare severe  administrării sistemice a unor medicamente. Incidenţa în mediul spitalicesc este de 2-3% şi pot pune în joc prognosticul vital. Consumul crescut de produse farmaceutice  pe plan mondial face să se înregistreze tot mai multe cazuri de toxidermii care trebuie să fie în atenţia medicului, cu atât mai mult cu cât unele din aceste boli duc la deces”, a declarat conf. univ. dr. Virgil  Pătraşcu, preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Oltenia.

Lucrările sunt publicate în volumul conferinţei acreditată de Colegiul Medicilor din România.