Prinşi băuţi la volan

0
307

Trei conducători auto s-au ales cu dosare penale în cursul zilei de duminică, după ce au fost prinşi conducând băuţi pe drumurile publice. Culmea este că unul dintre ei avea şi permisul de conducere suspendat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, duminică după-amiaza, în jurul orei 15.30, în oraşul Segarcea, poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere aflaţi în acţiune, în trafic, au oprit pentru verificări un autoturism Dacia la volanul căruia se afla Nicolae Turculeanu, de 52 de ani, din localitate. Pentru că mirosea a alcool, poliţiştii l-au testat cu etilotestul pe bărbat, rezultând o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, la verificarea bazei de date, oamenii legii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În aceeaşi zi, un echipaj de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova care acţiona pe strada “Râului” din municipiu, a oprit un TIR condus de Nikolov Lesov, de 44 de ani, cetăţean bulgar, care, în urma testării, s-a dovedit că avea o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Pieleşti l-au depistat, în comuna Teslui, pe Vergil Marica, de 33 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Dacia având o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“În toate cele trei cazuri conducătorii auto au fost conduşi la unităţi medicale pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-au întocmit dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.