Noi rute aeriene care urmează a fi operate de pe Aeroportul din Craiova

2
490

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, lansarea la licitaţie a trei noi rute aeriene care urmează a fi operate de pe Aeroportul din Craiova spre Barcelona (Spania), Bologna (Italia) şi Dortmund (Germania), cursele urmând a fi subvenţionate în baza schemei de ajutor la înfiinţare, aprobată de către Comisia Europeană.

„Sunt încântat să anunţ lansarea procedurii de achiziţie pentru trei noi destinaţii cu oraşe de top din Europa – Barcelona, Bologna şi Dortmund, curse pe care sper să le vedem cât mai repede operaţionale. Este un pas important pe care îl fac Aeroportul din Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, un pas important pentru Craiova şi întreaga regiune Oltenia. Lansarea celor trei noi destinaţii aeriene, pe care le anunţăm astăzi, consolidează poziţia Aeroportului Craiova pe o piaţă la care ne-am permis doar să visăm în urmă cu câţiva ani şi care, în acelaşi timp, confirmă statutul de partener viabil pe care Consiliului Judeţean Dolj şi l-a întărit în timp”, a subliniat Ion Prioteasa.

„Preocuparea Consiliului este canalizată spre atragerea cât mai multor companii aeriene”

Apariţia rutelor spre Barcelona, Bologna şi Dortmund este înlesnită de o decizie a Comisiei Europene de care beneficiază Consiliul Judeţean şi care permite alocarea de fonduri pentru a înfiinţa noi rute aeriene, fără teama că s-ar putea intra sub incidenţa unui posibil ajutor de stat. „Preocuparea Consiliului Judeţean Dolj şi a Aeroportului Craiova este canalizată în continuare spre dezvoltare şi spre atragerea cât mai multor companii aeriene în beneficiul cetăţenilor. Totodată, ne propunem să facilităm accesul către cele mai importante oraşe din spaţiul comunitar la preţuri cât mai mici pentru un număr cât mai mare de pasageri. De altfel, eforturile depuse în această direcţie se regăsesc în traficul de pasageri de la Aeroportul din Craiova, care se află în continuă creştere. În luna august s-a înregistrat un flux de peste 5.300 de pasageri, de două ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Sunt cifre care mă bucură şi care îmi confirmă încă o dată că am reuşit în demersul Consiliului Judeţean Dolj de a transforma Aeroportul din Craiova într-o poveste de succes. Această statistică se va îmbunătăşi odată cu lansarea de luna viitoare a celor trei curse săptămânale directe spre Londra”, a mai spus şeful administraţiei doljene.

„Ne-am gândit la comunităţile de români care trăiesc acolo”

Cristinel Iovan

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan a amintit despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a singurului aeroport din sudul României, proiect în care conducerea administraţiei doljene a crezut foarte mult şi acum îşi dovedeşte viabilitatea. „Lumea a început să creadă foarte mult în noi, în succesul acestui proiect pe care Consiliul Judeţean Dolj a început să-l dezvolte în ultimii ani. Am primit foarte multe cereri pentru a lansa curse spre destinaţii din toată Europa. Ne-am îndreptat spre acestea trei pentru că în spatele lor, pe lângă numărul mare de solicitări pe care l-am primit, se află comunităţi mari de români, dar în special din regiunea Olteniei şi din sudul României”, a subliniat Cristinel Iovan.

 Anunţul de licitaţie va apărea şi în revistele de specialitate din străinătate

Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a afirmat că anunţul de lansare la licitaţie a celor trei rute a fost înaintat spre publicare în revistele de profil internaţionale. „Lansarea curselor către Barcelona, Dortmund şi Bologna face parte din angajamentul nostru prin care ne-am asumat înfiinţarea de noi rute către destinaţii din spaţiul Uniunii Europene. Am scos la licitaţie operarea a câte două curse săptămânale către Barcelona şi Bologna şi trei către Dortmund. Anunţul de licitaţie va apărea şi în revistele de specialitate din străinătate. Contractele se vor încheia pe o perioadă de cinci ani”, a precizat Mircea Dumitru. În prezent, de pe Aeroportul din Craiova sunt operate câte două curse săptămânale spre Roma (CarpatAir) şi Milano (Wizz Air), urmând ca din luna octombrie să fie lansată ruta către Londra, cu trei zboruri săptămânale.


Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj :

„Iată că izbutim să creăm punţi de legătură între Craiova şi Europa, să aşezăm Cetatea Banilor lângă oraşe importante precum Londra, Roma, Barcelona, Milano, Bologna sau Dortmund. Este succesul unei întregi echipe, din care fac parte şi consilierii judeţeni, fără sprijinul cărora nu s-ar fi putut duce la bun sfârşit acest proiect”.

2 COMENTARII

Comments are closed.