Craiovean încătuşat pentru trafic de influenţă

0
324

Un craiovean de 37 de ani a fost reţinut pentru trafic de influenţă, luni după-amiază, după ce a fost prins în flagrant primind 1.000 de euro, bani pe care îi ceruse ca să „rezolve” transferul unui militar de la o unitate din Craiova, la alta din Caracal. Craioveanul nu a avut habar că banii îi primeşte de la un investigator sub acoperire, flagrantul fiind realizat după ce bărbatul a fost denunţat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, de o altă persoană, care îi dăduse 14.000 de lei pentru a-i transfera fiul, pompier, la Craiova. Ieri după-amiază, craioveanul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Daniel Marian Dinu, de 37 de ani, fără ocupaţie, din Craiova, a fost reţinut luni după-amiază, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 euro din cei 5.000 de lei pretinşi iniţial pentru a interveni în vederea mutării unui cadru militar de la o unitate la alta, după cum au anunţat, ieri, reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Cercetarea craioveanului a început după ce, pe 26 august a.c., un denunţător a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul DGA, cu privire la faptul că, în cursul lunii aprilie 2013, Daniel Marian Dinu i-a cerut 14.000 lei, pentru a interveni la factori de conducere din cadrul unei unităţi militare de pompieri din Câmpu Lung, în vederea transferării fiului său la o altă unitate din Craiova. Bărbatul i-a dat lui Dinu toată suma cerută, însă după ce a văzut că nu se rezolvă nimic atâtea luni, s-a hotărât să-l denunţe. A fost înregistrat un dosar în acest sens la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, s-au făcut cercetări constatându-se că cele sesizate în denunţ se confirmă, astfel că, pentru stabilirea activităţii infracţionale, în cauză a fost autorizată introducerea unui investigator. Acesta l-a contactat pe Dinu, explicându-i că vrea să-şi transfere fiul, cadru militar la o unitate din Craiova, la o altă unitate din Caracal şi e dispus să plătească atât cât e nevoie. Dinu a spus că toată „afacerea” ar costa 5.000 de lei, dar îi trebuie un avans. Investigatorul s-a întâlnit luni după-amiază cu Daniel Marian Dinu, i-a dat prima tranşă din bani, 1.000 de euro, fiind imediat ridicat de echipa operativă.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul S.R.I. Dolj, Dinu fiind dus direct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. După ce l-a audiat, procurorul de caz a dispus reţinerea craioveanului pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Ieri după-amiază acesta a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.