Concursul „Cel mai bun pădurar”, câştigat de reprezentantul Ocolului Silvic Filiaşi

3
755

Direcţia Silvică Dolj a organizat şi anul acesta concursul „Cel mai bun pădurar”, care a strâns la start nu mai puţin de 27 de participanţi, toţi pădurari cu state vechi, care s-au întrecut atât la proba teoretică, cât şi la probe practice. Câştigător a fost desemnat Constantin Drăghici, de la Ocolul Silvic Filiaşi.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Dolj au organizat, pe 5 septembrie a.c., la cantonul solvic Balaci din cadrul Ocolului Silvic Amaradia, faza judeţeană a concursului profesional „Cel mai bun pădurar”. Concursul, care se desfăşoară anual, are mai multe etape – faza locală (la nivel de ocol silvic), faza judeţeană (la nivel de ocol silvic) şi faza naţională (la nivel de ramură) – şi are drept scop verificarea cunoştinţelor fiecărui pădurar şi perfecţionarea acestora.

La concursul de săptămâna trecută au participat câştigătorii primelor trei locuri la faza pe ocol, din cadrul ocoalelor silvice Amaradia, Calafat, Craiova, Dăbuleni, Filiaşi, Perişor, Poiana Mare, Sadova şi Segarcea. Cei 27 de pădurari reuniţi la startul competiţiei au fost testaţi teoretic, dar şi la mai multe probe practice. „La finalul întrecerii, care a fost foarte strânsă, cel mai bun pădurar pe anul 2013 a fost desemnat Constantin Drăghici, din cadrul Ocolului Silvic Filiaşi. Locul doi a fost ocupat de pădurarul Ion Măldărăscu, din cadrul Ocolului Silvic Amaradia, iar pe locul al treilea s-a clasat pădurarul Dorel Privantu, din cadrul Ocolului Silvic Calafat. I-am felicitat pe toţi participanţii şi ne dorim ca ocupantul locului I să ne reprezinte cu cinste la faza naţională a concursului, care se va desfăşura în luna octombrie”, ne-a declarat Eugen Gioancă, directorul Direcţiei Silvice Dolj.

3 COMENTARII

  1. ha,ha,un analfabet.Ce mascarada, ala nici nu stie bine cum il cheama a terminat scoala de fierari betonisti si acum e cel mai bun padurar

  2. Il cunosc ,ai dreptate aristica este un neica nimeni ,n-are nici o treaba cu silvicultura,aia de la pdl au mai facut ei cite o masinatiune ,dar penelisti cu asta sint de risul curcilor.Partidul este in toate.

Comments are closed.