… Şi DSVSA Dolj face controale?

0
359

În buncărul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj e greu de ajuns. Nu fizic. Nu pentru că uşa ar fi închisă. Dar bariera comunicării e greu de ridicat, culmea, acum, când se vorbeşte atât despre campanii de informare, de diseminarea informaţiei şi informarea corectă a opiniei publice, de transparenţă în instituţiile publice.

Şi dacă la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor cineva se “deranjează” să vorbească despre activitatea instituţiei, la structura judeţeană din Dolj cu greu se găseşte un “cineva”. Fiindcă de deranj, nu mai încape vorba.

Nu e de mirare atunci că nu ştim nimic despre eficienţa controalelor specifice întreprinse de DSVSA Dolj în judeţ. Sau dacă ele există. Nici nu mai îndrăznim să ne gândim la cetăţeanul de rând care se “loveşte” de această instituţie…

***

În această perioadă, ANSVSA anunţă controale la unităţile de alimentaţie din incinta benzinăriilor, controale care se vor desfăşura în toate judeţele, inclusiv în Dolj. “Pentru o perioadă de două luni, inspectorii de specialitate vor verifica modul în care sunt respectate cerinţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţile de alimentaţie publică şi în unităţile de comercializare a alimentelor, amplasate în staţiile de comercializare a carburanţilor. Controalele vor fi efectuate de către echipe mixte, formate din inspectori din cadrul Birourilor de Inspecţii, Birourilor Siguranţa alimentelor de origine animală şi Birourilor Siguranţa alimentelor de origine non-animală, de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii. Potrivit informării, accentul se va pune pe respectarea condiţiilor de depozitare, manipulare şi comercializare a materiilor prime şi a celor finite, a parametrilor recomandaţi de producător, a termenului de valabilitate al acestora, precum şi verificarea documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.