Lokomotiv Tbilisi, victorie importantă în liga internă

0
190

Adversara Universităţii Craiova din primul tur preliminar al Europa League, Lokomotiv Tbilisi, a obţinut o victorie importantă, în deplasare, cu Dila Gori, în etapa a 9-a a campionatului gruzin, scor 1-0, gol marcat în minutul 58, de Shonia. După 9 runde, „ceferiştii” din capitala Georgiei se află pe locul 6, din 10 echipe, cu 12 puncte, la 6 puncte de liderul Dinamo Tbilisi.

Antrenorul Giorgi Chiabrishvili a folosit formula: Mamardashvili – Sandokadze, Gabadze, Gureshidze, Kveladze (76 Mtchedlishvili) – Shonia, Samurkasovi (70 Gavashelishvili), Dartsmelia, Omad Oumar (65 Iacobidze) – Dzebniauri, Sikharulidze.

Giorgi Chiabrishvili, antrenorul principal al lui Lokomotiv Tbilisi, a comentat tragerea la sorţi din UEL: „În primul rând vreau să precizez că nu am avut vreo echipă preferată dintre cele cu care puteam să picăm (Universitatea Craiova, Backa Topola, Kairat Almaty, Shkendija, n.r.), am considerat că toți adversarii potențiali sunt la fel de valoroşi. Cunosc câte ceva despre Universitatea Craiova, iar forţa acestei echipe este indicată în primul rând de faptul că această echipă a terminat pe locul doi în campionatul României. Apoi, are în componenţă jucători care au evoluat în naţionalele României şi Albaniei (Kamer Qaka, n.r.). De asemenea, au un portar destul de bun, care a evoluat pentru echipele naţionale de juniori are Italiei. Acum ne concentrăm pe meciurile din campionat, cu Dila Gori şi Samtredia, apoi vom avea timp să analizăm şi adversarul din Europa League, vom vedea jocuri ale Craiovei şi ne vom pregăti foarte bine şi de vom mobiliza exemplar” a spus antrenorul de 40 de ani al celor de la Lokomotiv Tbilisi, citat de site-ul grupării din capitala Georgiei.

În schimb, căpitanul celor de la Lokomotiv Tbilisi, fundaşul stânga Davit Ubilava, nu este impresionat de adversar, spunând că Universitatea este „o necunoscută”. „Este o echipă necunoscută și nu am ce să spun acum despre ea. Eram pregătiţi pentru oricare dintre potențialii adversari. Vom studia bine Craiova” a spus jucătorul de 26 de ani, care evoluează de 6 ani la această echipă.

„Va fi ca un meci pe teren neutru”

Antrenorul Chiabrishvili nu consideră că echipa sa are un avantaj, chiar dacă se joacă meciul la Tbilisi. „Nu cred că avem un avantaj să jucăm acasă în condiţiile actuale, ţinând cont că meciul se va disputa fără spectatori, va fi ca un meci pe teren neutru, va fi acelaşi lucru pentru noi ca şi pentru adversari” a adăugat Chiabrishvili, cel care a preluat formaţia gruzină chiar înaintea sezonului actual.

Nici la acest capitol căpitanul Ubilava nu este în ton cu antrenorul său: „Deși meciul se va desfășura fără spectatori, ceea ce este foarte trist, faptul că jucăm acasă este de o importanță deosebită pentru noi. Jucăm la Tbilisi și va fi cu siguranță un confort pentru noi”.

Meciul se va disputa pe stadionul Mikheil Meskhi, pe care se joacă şi rugby, o arenă de peste 27.000 de locuri, a doua ca mărime din Georgia.