Încep pregătirile pentru viitorul an şcolar

0
274

scoalaSe apropie cu paşi repezi anul şcolar 2017 – 2018, iar în acest sens au început pregătirile în unităţile de învăţământ preuniversitar din toată ţara. Vorbim de igienizare, avize sanitare de funcţionare, autorizaţii obţinute din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, asigurarea pazei la şi pe lângă şcoli etc. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a transmis în teritoriu cerinţele minime, prin Nota Telefonică nr. 04.08. 2017, iar Instituţia Prefectului nu a rămas insensibilă.

Astfel, prin actul amintit anterior, ISJ Dolj a trasat mai multe sarcini: asigurarea condiţiilor, acolo unde este cazul, pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, precum şi a structurilor şcolare arondate, asigurarea apei potabile şi a grupurilor sanitare corespunzătoare; aprovizionarea cu combustibilul necesar acoperirii perioadei de iarnă, pentru încălzire; finalizarea lucrărilor de igienizare, reparaţii curente a tuturor spaţiilor de învăţământ; verificarea stării tehnice a mijloacelor de transport şcolar. Vor fi, în perioada imediat următoare, mai multe întâlniri cu factorii direct responsabili, astfel încât să fie puse la punct toate detaliile.

Mai mult, Instituţia Prefectului Dolj nu rămâne insensibilă: „În foarte scurt timp, vom avea întâlniri cu toţi reprezentanţii din domeniul învăţământului, şi nu numai, astfel încât anul şcolar următor să ne prindă bine pregătiţi, iar copiii să aibă condiţii foarte bune de învăţătură”, a precizat Dan Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.