Alb-albaştrii sub lupă

0
238

craiovaCalancea – Primul meci din acest sezon în care ne-a adus aminte de prestaţiile de anul trecut. A avut 3-4 intervenţii excelente, una dintre ele în poziţie de unu la unu cu Stoenac.

Dimitrov – Urcat la mijloc în acest sezon de Devis Mangia, bulgarul este foarte prezent în joc, dar nu şi util. Schimbările de direcţie l-au găsit deseori în jumătatea adversă, Dimitrov a preluat bine, dar nu a reuşit vreo centrare. În apărare a fost dezastru, pierzând mai multe mingi. La una dintre acestea, gazdele au avut cea mai mare ocazie, prin Stoenac, scos din ofsaid tot de bulgar.

Spahija – Meci slab al croatului. A pierdut câteva mingi în situaţii în care nu ai voie să te complici. El a creat primele 2 ocazii ale gazdelor: a cedat o minge la centrul terenului, în prima parte, şi l-a scăpat din marcaj la un corner pe Wallace, care a reluat imprecis din 4 metri. Spahija a apărut totuşi bine în careul advers, întorcând bine cu capul două mingi, pentru ocazia lui Roman din 6 metri şi la penalty-ul scos de Burlacu. În plus, are o pasă lungă destul de precisă.

Tiago Ferreira – Ceva mai atent decât colegul de linie Spahija, dar nici el nu dă o siguranţă prea mare apărării.

Briceag – Prima dată când a purtat banderola de la început. N-a făcut un meci grozav, dar nici nu a comis erori. În continuare este sub forma de anul trecut.

Zlatinski – A bătut prost lovitura liberă de la 20 de metri din primele minute, n-a făcut un meci remarcabil. În prima repriză a fost activ, în cea de-a doua a pasat numai în spate, se vede şi la el oboseala.

Mateiu – O acţiune bună în prima parte, din care a scos o lovitură liberă de la 20 de metri, şi un şut de la distanţă pe lângă poartă, în partea a doua, dar cam puţin pentru un jucător care încearcă să-şi recâştige locul de titular. În repriza a doua şi el s-a stins treptat. Oricum, a jucat mai mult pentru că Rossi este accidentat, iar Screciu este într-o formă execrabilă.

Burlacu – Meci bun al puştiului, deşi este concurenţă mare acolo. Este obişnuit să joace un pic mai sus. Dezechilibrează apărarea adversă când intră din bandă, creează pericol. A centrat bine pentru Gustavo, pe 6 metri, în prima parte, apoi a scos penalty. Trebuie să i se dea credit în continuare.

Gustavo – Parcurge o perioadă fastă, dar se aşteaptă mai mult de la el. A apărut bine la finalizare, a mai oferit două centrări utile, i-a pasat excelent lui Mitriţă la ocazia care a precedat golul. A alunecat la lovitura de pedeapsă, trebuia să studieze mai bine terenul când şi-a aşezat mingea. Oricum, rămâne cel mai bun executant de lovituri de pedeapsă. A mai avut un şut prost din lovitură liberă, adică nu ceea ce vedeam pe selecţiile cu execuţiile sale din Serie C.

Mitriţă – Bun în prima repriză, şi-a asumat acţiuni ofensive. La prima, a intrat pe scurt şi îi putea oferi un assist lui Roman, dar a fost blocat. La a doua, s-a întâlnit ideal cu mingea aruncată „în gaură” de Gustavo, a trecut de portar, dar un fundaş a scos de pe linia porţii. La a treia, a şutat din afara careului şi la finalul fazei s-a marcat. În repriza a doua a greşit destule mingi, pe fondul oboselii.

Roman – Nu este deocamdată pe aceeaşi lungime de undă cu coechipierii. Când stă cu mâna pe sus nu primeşte mingea, când colegii verticalizează el este în spatele fundaşului. A ieşit totuşi bine de câteva ori la redublare, a ajutat echipa şi în repriza a doua să iese din presiunea gazdelor. A urmărit bine şutul lui Mitriţă la faza golului, chiar dacă a fost blocat. Trebuie jucat în continuare, fiindcă poate ajuta mult echipa.

Bancu – Deşi s-a jucat mult pe partea lui de când a intrat, a irosit practic orice acţiune în care a fost implicat.

Screciu – Chiar dacă n-a mai fost atât de slab ca în meciurile trecute, a intrat crispat, parcă-i este teamă să paseze, a reuşit doar o acţiune notabilă.

Kelic – A jucat puţin şi a făcut-o prost, parcă era mai obosit decât titularii.