„Copy-paste” şi la liderii sindicatui din Învăţământul doljean

1
237

Când nu ai ce face, te joci pe „Internet”, mai bagi, iertată fiindu-mi expresia!, ceva date şi aştepţi. Cât? Dumnezeu cu mila! O fi, vreodată, să ai ocazia de a fi în frunte, şi nu vorbim de insecte aflate pe fruntea oamenilor. Nu, nu discutăm de un simplu profesor, ci de unul bun – cel puţin aşa spune lumea – unul care ocupă, deocamdată, o funcţie de conducere la un Sindicat despre care se presupune, şi vrem să avem dreptate, că a câştigat ceea ce trebuia pentru salariaţi. Acest lider mai are o „goangă”: vrea să fie în frunte. Ei bine, respectivul domn profesor s-a dedat la plagiat. Pe contul său de „Facebook”, postează tot felul de articole, unele interesante, dar păcatul este că nu pomeneşte şi sursa.

O parte din articolul iniţial

Ca să nu mai vorbim foarte mult despre cel care se consideră neîndreptăţit, îi dăm şi numele – prof. Constantin Lungulescu, şef al Sindicatului Învăţământului Dolj „Spiru Haret”. Am amintit de plagiat şi, cred, că nu sunt departe de ceea ce presupune legislaţia. „Conform aceleiaşi Note (nr.362/362/04.08.2015)”, transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţen Dolj, reînnscrierea, respectiv înscrierea copiilor în grădiniţe se va desfăşura conform metodologiei, aşa cum este precizat în Adresa nr. 36977/21.04. 2015, până la data de 1 septembrie a.c. Astfel, în perioada 25-30 august, modulul „Reînscriere în grădiniţe” va fi disponibil şi în Dolj, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. De asemenea, pentru unităţile care nu au respectat termenul de încărcare a datelor specifice din secţiunea „Planul de şcolarizare”, stipulat prin N.T. nr.081/12.02. 2015, se va obţine acordul ministerului, pentru deblocarea planificării necesare în 2015/2016, în vederea corecţiilor impuse prin cerinţele de validare aprobate la nivelul ISJ Dolj. După primirea avizului favorabil, toate unitățile vor fi înștiințate, astfel încât, în perioada 25-30 august, Reînscriere în grădinițe să poată fi utilizată fără probleme”.

De ce lui Lungulescu îi place culoarea „indigo”

Și, că să nu mai stăm la discuții, cităm din ceea ce a dat, ieri, pe rețeaua de socializare,  Constantin Lungulescu. Ca dovadă, prezentăm înscrisurile. Sub titlul „O noutate pentru judeţul nostru” (şi acesta copiat fiind vorba de un intertitlu al articolului), liderul de sindicat a postat: ”Conform unei Note (nr.362/04.08.2015) transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, reînscrierea, respectiv înscrierea copiilor în grădinițe se va desfășura conform metodologiei, așa cum este precizat în Adresa nr. 36977/21.04.2015, până la data de 1 septembrie a.c. Astfel, în perioada 25-30 august, modulul ”Reînscriere în grădinițe” va fi disponibil și în Dolj, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. De asemenea, pentru unităţile care nu au respectat termenul de încărcare a datelor specifice din secţiunea Planul de Şcolarizare, stipulat prin N.T nr.081/12.02.2015, se va obţine acordul ministerului pentru deblocarea planificării necesare în 2015/2016, în vederea efectuării corecţiilor impuse prin cerinţele de validare aprobate la nivelul ISJ Dolj. După primirea avizului favorabil, toate unităţile vor fi înştiinţate, astfel încât, în perioda 25-30 august, programul „Reînscrierea în grădiniţe” să poată fi utilizat fără probleme”, aşa arată postarea sa. Este mai mult decât evident că domnul profesor Constantin Lungulescu a plagiat un fragment întreg din articolul intitulat „Învăţământul doljean se va integra informatic”, publicat, în numărul de luni, 10 august, al cotidianului „Cuvântul Libertăţii”. Sau, dacă a vrut să facă vreo ironie, a greşit. Tot ce a postat domnia sa, pe profilul său de Facebook, poate intra sub incidenţa legii.

1 COMENTARIU

Comments are closed.