Asfaltare în timp record pe bulevardul „Titulescu”

0
430
Autoritățile locale au început asfaltarea pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, unul dintre cele mai circulate din Craiova. O porțiune de stradă a fost modernizată în timp record pentru ca mașinile să poată circula începând chiar din a doua zi.
 În mai puțin de 36 ore, a fost asfaltat bulevardul „Nicolae Titulescu”, porțiunea dintre străzile „Amaradia” și „Iancu Jianu”. Anunțul a fost făcut de primarul Mihail Genoiu, care a postat și poze cu intervențiile din șantier. „În această dimineață, se circulă, în intersecția de la Schmidt, pe asfalt proaspăt”, a scris edilul-șef al Craiovei. Potrivit municipalității, decopertarea stratului de asfalt a început luni dimineața. Marți, pe zi, au fost înlocuite toate bordurile de pe ambele părți ale străzii, iar de marți seara și până târziu în noapte s-a și turnat primul strat de asfalt, care este unul nou-nouț.
Lista de străzi, întocmită de municipalitate
Reabilitare continuă pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, pe sensul de mers către Filiași, au anunțat autoritățile locale. Strada cu pricina face parte din lista pe care Primăria Craiova a întocmit-o la început de an, alături de multe alte artere principale și alei, pentru a fi reparată pe fonduri de la bugetul local. Fiind una dintre cele mai circulate străzi din Bănie, se încearcă, în continuare, ca lucrarea de reparații să avanseze într-un timp rapid, pentru a nu încurca traficul rutier în zonă. Pasajul suprateran, care se află și el pe această stradă, nu va intra în reparații, întrucât atât calea de rulare, cât și asfaltul sunt noi. 
Lucrarea, executată în baza noului acord-cadru
Lucrările se execută în baza acordului-cadru, pe patru ani, semnat în luna martie de primărie cu firmele Domarcons SRL și Erpia SA. Valoarea adjudecată, în urma licitației, a fost de 157,13 milioane de lei, echivalentul a 30 milioane de euro. În bugetul acestui an, municipalitatea a prins suma de 27 milioane de lei, bani cu care vor fi reabilitate mai multe străzi, lista fiins anunțată de municipalitate la început de an. Pe lângă strada „Titulescu”, mai urmează străzile „Matei Basarab”, „Brestei”, „Motru”, „Păcii”, „Câmpia Islaz”, „Madona Dudu”, „Calea Severinului”, „Anul 1848”, „Ana Ipătescu” (tronsonul cuprins între strada Caracal şi fosta Fabrică Independența), „Costantin Brâncoveanu” (tronsonul cuprins între strada „George Enescu” şi bulevardul „Dacia”), etc.
157 milioane de lei, alocați de la bugetul local
Acordul-cadru pe care se efectuează lucrarea este cel de-al treilea care a fost atribuit de municipalitate pentru reparația gropilor și a denivelărilor care au apărut în asfaltul străzilor. Primul și cel de-al doilea au fost câștigat de aceeași firmă, SC Delta ACM, tot pe o perioadă de patru ani. În primul caz, a fost vorba de o sumă de 100 milioane de lei, iar în cel de-al doilea caz acordul-cadru a avut o valoare de 37,7 milioane de lei. Autoritățile au întâmpinat și o problemă, din cauza contestațiilor care au apărut contractul mergând în instanță. Termenul de începere a șantierului a fost amânat, autoritățile plângându-se că, din acest motiv, au pierdut aproape un an.