6.600 de doze de vaccin hexavalent, la medicii de familie

0
422

Vaccinul hexavalent a ajuns, zilele trecute, şi în Dolj, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj dau asigurări ferme că seria de 6.600 de doze care s-a primit va fi ajunge până la finele acestui an.

În acest moment, nu mai există probleme în judeţul Dolj cu nici un fel de vaccin.  Hexavalentul, cel mai aşteptat dintre acestea, a ajuns la cabinetele medicilor de familie încă de la jumătatea lunii trecute, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ştefan Popescu. „S-a rezolvat problema vaccinului hexavalent, a celui antihepatitic şi a celui antirujeolic. Am primit doze suficiente pentru următoarele 12 luni, din fiecare categorie în parte. Populaţia nu trebuie să îşi mai facă nici un fel de grijă din  acest punct de vedere”, a spus dr. Ştefan Popescu. Doljul a primit, potrivit acestuia, stocuri suficiente: 5.800 de doze de vaccin antihepatitic, 6.400 de vaccin antirujeolic şi 6.600 de vaccin hexavalent, acesta din urmă fiind disponibil din jurul datei de 15 iunie.

Vaccinarea întârziată nu a afectat bebeluşii

Conform medicilor, vaccinul hexavalent se administrează bebeluşilor la vârsta de 2 luni, 4 luni şi 11 luni. Mămicile vin cu bebeluşii la cabinetele medicilor de familie, care sunt obligaţi, conform calendarului naţional, să le aplice acestora şi vaccinul hexavalent. „Trebuie precizat că, într-o fiolă de vaccin hexavalent, sunt, de fapt, şase vaccinuri. Vaccinul hexavalent se face bebeluşilor la vârsta de 2 luni, 4 luni şi 11 luni şi luptă împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei”, a precizat medicul Ştefan Popescu. Vaccinul hexavalent a lipsit aproape două luni din cabinetele medicilor de familie, dar, cu toate acestea, specialiştii au ţinut să liniştească mămicile, informându-le că vaccinarea întârziată nu afectează în vreun fel sănătatea bebeluşilor.