25 de fotbalişti sunt dispuşi să joace gratis pentru Universitatea sau o altă echipă a oraşului, în Liga a II-a – Jucătorii vor fotbal, Olguţa i-a trimis la Mititelu, ea întreabă galeria

0
220

Unii dintre jucători spun că au fost ameninţaţi de Mititelu să nu se prezinte la Primărie

Într-o emisiune televizată, luni seara, la postul TV Oltenia, a fost prezentată ideea unui grup de jucători formaţi în Bănie, de a juca fotbal, pentru început pro bono, pentru Universitatea Craiova sau pentru altă echipă de fotbal, dacă oricare dintre ele se va înscrie în curând în Liga a II-a. Purtătorul de cuvânt al celor 25 de jucători a fost Ionuţ Stancu, fostul jucător al Universităţii, Rapidului, cel care recent a rămas liber de contract după desfiinţarea echipei Alro Slatina, ca de altfel alţi colegi care s-au raliat proiectului. Fotbaliştii au solicitat primarului Lia Olguţa Vasilescu o întrevedere, iar ieri de la ora 16, preţ de o jumătate de oră, i-au prezentat ideea lor. Dintre cei 25 de fotbalişti, doar 9 s-au prezentat, ceilalţi evitând să apară, „deoarece încă sunt sub contracte cu alte echipe”, după cum a precizat „liderul de sindicat”, Ionuţ Stancu, dar şi din cauză că ar fi fost ameninţaţi de Adrian Mititelu. Acesta nu doreşte înfiinţarea unei echipe a Craiovei, chiar dacă el refuză să înscrie Universitatea în competiţie, continuând să aştepte despăgubiri de la FRF până la finalizarea proceselor, probabil în 2014. Mititelu s-a dus glonţ la sediul postului TV şi a dorit să intre în emisiune pentru a combate ideea înfiinţării echipei oraşului, însă a fost refuzat de moderatori. Cei care au compus delegaţia nu au găsit mai multă înţelegere la primarul Lia Olguţa Vasilescu, aceasta sfătuindu-i să apeleze la Adrian Mititelu. Cât despre posibilitatea înfiinţării unei echipe susţinute de autorităţile locale, precum la Timişoara, Olguţa a declarat că îi va întreba pe fani, considerând că grupările de suporteri de care ea a auzit reprezintă voinţa tuturor iubitorilor de fotbal din Craiova. Cei 9 jucători care au venit „în audienţă” la primarul Craiovei au fost: Ionuţ Stancu (29 de ani, Universitatea, Rapid, Poli Iaşi, Pandurii, Alro), Mădălin Murgan (29 de ani, Extensiv, Universitatea, Pandurii, Mioveni, Ceahlăul, Urziceni, Alro), Marian Mecea (portar, 22 de ani, Universitatea, Alro), Alin Vigariu (33 de ani, Universitatea, Gloria Buzău, Gaz Metan Severin, Alro), Olivian Surugiu (22 de ani, Universitatea, Alro, Petrolul), Laurenţiu Boroiban (27 de ani, Armata Craiova, CSM Rm. Vâlcea, Gaz Metan Severin, Alro), Robert Ghindeanu (32 de ani, Extensiv Craiova, Progresul, Dacia Mioveni, Pandurii, Alro), Robert Săceanu (Extensiv, FC Caracal, Universitatea, Gloria Buzău, Gloria Bistriţa, Alro) şi Cătălin Crăciunescu, acesta din urmă fiind retras din activitate. Din ce se ştie deja, printre cei aflaţi în stand-by pentru a completa lotul noii echipe a Craiovei sunt: Mihai Dina, Dorel Stoica, Mădălin Ciucă, Dan Gogoşoiu, Gabriel Velcovici, Ovidiu Stoianof, dar şi generaţia crescută de Consiliul Judeţean Dolj, care a terminat junioratul în vara aceasta şi care trebuie să plece în pribegie pentru a-şi face meseria.

 

Ionuţ Stancu: – „Noi vrem să jucăm fotbal la Craiova şi i-am transmis acest lucru doameni Vasilescu. Ideal ar fi pentru Universitatea, dar nu ştim dacă Mititelu vrea să înscrie Universitatea. Noi am vrea totuşi să existe o echipă de fotbal la Craiova. Sunt pentru început 25 de jucători care ar vrea să compună lotul, apoi atât acum, dar şi în timp, se pot alătura şi juniorii crescuţi de Consiliul Judeţean, care nu au pentru cine să joace la Craiova şi pleacă prin ţară. Nu este nimeni în spatele nostru, a fost ideea noastră, una spontană, dar oricine i se va alătura este binevenit, fiindcă am avea nevoie de suport. Pentru început, suntem dispuşi să jucăm gratis la Craiova, iar autorităţile să suporte cheltuielile legate de infrastructură, de deplasări, etc. Poate galeria nu ne va susţine, însă oamenii, craiovenii, vor veni sigur la stadion fiindcă vor să vadă fotbal, iar la Craiova nu mai există fotbal”

 

Lia Olguţa Vasilescu – primarul Craiovei: „Băieţii mi-au spus că vor să joace fotbal pentru Craiova. Dacă este vorba de Universitatea, le-am spus că trebuie să discute cu patronul, dacă vor să facem altă echipă, trebuie să vorbesc cu suporterii să-i întreb, ştiu că sunt două galerii. Cred că acele galerii îi reprezintă pe toţi suporterii Craiovei. Ar fi şi varianta unui referendum printre craioveni, dacă sunt de acord să susţină Universitatea Craiova, dar timpul pentru înscrierea echipei este prea scurt şi nu-l putem organiza. Nu am fost ameninţată dacă fac altă echipă. Dacă Adrian Mititelu nu vrea să înscrie echipa apare o discuţie, dar poate, cine ştie, o să vrea să înscrie Universitatea în competiţie”.