Reunire în efectiv redus la Universitatea Craiova

0
571

Universitatea Craiova s-a reunit după două săptămâni de vacanţă, a efectuat vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Bănie şi apoi primul antrenament sub comanda lui Costel Gâlcă, la cantonamentul „Ilie Balaci” din Lunca Jiului. Juveţii vor rămâne acasă până pe 16 iunie, pentru ca între 17 iunie şi 1 iulie să efectueze un stagiu de pregătire în Austria,  la Neustift Im Stubaital.  În stagiul din Austria, Universitatea Craiova va disputa câteva meciuri amicale, un adversar fiind deja stabilit, vicecampioana Poloniei, Slask Wroclaw, pe 26 iunie. Universitatea Craiova îşi află adversarul din turul 2 preliminar al Conference League la tragerea la sorţi de pe 19 iunie.

Costel Gâlcă a avut parte de un lot restrâns la revederea cu alb-albaştrii, fiind mulţi absenţi la reunire. Nicuşor Bancu, Juraj Badelj, Gjoko Zajkov, Basilio Ndong, Anzor Mekvabişvili, Denil Maldonado şi Pyry Soiri sunt la echipele naţionale şi vor reveni mai târziu la club. Jalen Blesa şi Alexandru Cîmpanu sunt pe lista de transferuri şi nu au apărut la reunire, iar Atanas Trică, Ante Roguljic au fost împrumutaţi şi situaţia lor se va lămuri în perioada următoare. Universitatea Craiova s-a despărţit de Alexandru Mateiu, care a ajuns la Petrolul, şi de Raul Silva.

Lotul prezent la reunirea Universităţii Craiova:

Portari: L. Popescu, S. Lung jr., Lazar, Goga.

Fundaşi: Vlădoiu, Gaşpar, Benga.

Mijlocaşi: Screciu, Căpăţână, Baiaram, Creţu, Houri, Danciu, Lăpădătescu, Petculescu.

Atacanţi: Mitriţă, Ivan, Markovic, Bană, Koljic, D. Barbu.

 „Asta e, aşa a fost să fie, i-am respectat decizia selecţionerului, mergem mai departe, nu am ce să fac. Mă simt foarte bine acum, sper să nu mai am probleme pe viitor. Îmi doresc ca băieţii să facă un turneu foarte bun şi să iasă din grupe. Văd o parte pozitivă din aceste amicale, se vor mobiliza şi mai mult. Mă bucur pentru Bancu, îmi doream să fie şi Mitriţă la lot, să fiu şi eu, dar nu s-a putut. Suntem bucuroşi că ne-am calificat în Conference League, nu ne-am planificat obiectivul, dar vrem să ne batem la titlu„ a declarat Vladimir Screciu.

 „Am venit cu forţe proaspete, dornici de muncă şi sper să facem o pregătire foarte bună. Sper să fiu sănătos şi să iau un trofeu cu Universitatea Craiova în sezonul următor. Dacă nu ne gândim de la început la titlu, va fi foarte greu. Aţi văzut ce play-off disputat a fost, sunt echipe bune, dar sperăm să arătăm mult mai bine. Va fi un campionat mai puternic. Mă voi uita la Euro, sper să scoatem rezultate pozitive, mă bucur şi pentru Nicuşor Bancu, sper să facă o figură frumoasă, să ne reprezinte cu succes. Sunt sigur că o să ieşim din grupe” a declarat Ştefan Baiaram.

 „Vacanţa a fost foarte scurtă, dar ne-am luat energia de care avem nevoie pentru că ne aşteaptă un campionat lung şi dificil, pe care sperăm să-l câştigăm. Ne gândim la titlu, la Cupa României şi la accederea în grupele Conference League. Va fi un campionat tare, echipele se întăresc, au venit antrenori buni. Putem avea şi surprize. Mă uit la toate meciurile, şi la Liga a II-a şi a III-a, nu numai la Euro. Îi urăm succes lui Bancu, mai aveam jucători care puteau să fie acolo, mai ales Mitriţă. Mi-aş dori ca România să fie surpriza la Euro. Sunt discuţii să-mi prelungesc contractul, eu îmi doresc, şi cei de la club” a spus Mihai Căpăţână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *