Astra Giurgiu, prima finalistă a Cupei României

0
422

Astra Giurgiu este prima finalistă a Cupei României, ediţia 2020-2021, după ce a eliminat-o în semifinale pe Dinamo, în urma loviturilor de departajare. În tur, la Giurgiu, fusese 1-0 pentru Astra, iar în retur Dinamo a forţat prelungirile, după un gol marcat de Andrei Radu în minutul 89, din greşeală, fundaşul dorind să centreze.

S-a ajuns la lovituri de departajare, iar V. Gheorghe de la Astra a ratat, Dinamo având 4-3 şi penaty decisiv, irosit însă de Mihaiu, în două rânduri, fiindcă după primul şut se dictase repetarea. În cele din urmă, a ratat un alt dinamovist, Nepomuceno, şi străinii Astrei au fost concreţi de la punctul cu var, ducându-şi echipa în ultimul act.

Astra Giurgiu a câştigat o singură dată Cupa României, în 2014, după o finală cu FCSB, şi a mai fost finalistă în 2017 şi în 2019, pierzând cu FC Voluntari şi Viitorul, de fiecare dată la Ploieşti, unde se va disputa şi finala de anul acesta. Fiecare din aceste două finale are legătură cu Universitatea Craiova. Astfel, FC Voluntari eliminase Ştiinţa în semifinalele din 2017, iar victoria Viitorului din 2019 a dus Craiova în cupele europene.

Astra practic va fi gazdă în ultimul act, formaţia având “casa” la Ploieşti, unde se antrenează, pe arena “Columbia”.

În cealaltă semifinală se întâlnesc, miercuri, de la ora 20.30, la Târgu Jiu, Viitorul Pandurii şi Universitatea Craiova. În tur, Ştiinţa s-a impus cu 3-0. Universitatea Craiova are 7 Cupe ale României în palmares, ultima cucerită în 2018.