“Studenţii noştri pot mai mult”, un proiect care stimulează creativitatea

0
239

Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC), derulează pe parcursul a două zile, proiectul Studenţii noştri pot mai mult”. Anul acesta se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie, iar deschiderea oficială a avut loc ieri, în prezenţa prof.univ.dr Cezar Spânu, rectorul Universităţii din Craiova.  Studenţii şi-au montat standurile în Centrul Vechi al Craiovei şi au prezentat pe tot parcursul zilei, o serie de experimente, cei mai interesaţi fiind elevii de liceu, viitori studenţi ai acestui centru universitar.

Ediţia de anul trecut a fost un real succes, pe parcursul celor două zile, anul trecut, elevii şi-au prezentat proiectele, dar şi oferta pentru anul universitar următor. Şi anul acesta, s-a respectat tradiţia. De exemplu, ieri, la orele prânzului, în cadrul evenimentului,  a fost organizat un concurs la care au participat echipaje formate din câte 5 studenţi de la fiecare dintre cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova. Concurenţii s-au „duelat” în cunoştinţe de cultură generală,  concursul nefiind chiar foarte uşor. Pe lângă testul de cultură generală, competitorii au verificat cum stau şi cu probele de îndemânare şi de atenţie. Câştigătorii vor fi premiaţi de Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, iar din juriu vor face parte reprezentanţi ai organizaţiilor imploicare în contruirea ediţiei de anul acesta „Studenţii noştri pot mai mult”

Încercăm să promovăm spiritul practic

Prof.univ.dr Cezar Spânu a precizat cu această ocazie că personal, îi încurajează pe aceşti tineri şi îi susţine, pentru că ideea proiectului, dar şi formatul său le aparţine. „O nouă ediţie, o nouă încercare, un nou succes. Am organizat acest eveniment la iniţativa studenţilor. Ei i-au pus şi numele. Încercăm să aducem în mijlocul comunităţii în care trăim studenţii, cu tot ceea ce fac ei în laboratoare. Încercăm să promovăm spiritul practic şi să menţinem interesul tinerilor de a studia la Universitatea din Craiova. Ceea ce vedem aici este radiografia corectă a ceea ce fac aceşti studenţi în laboratoarele Universităţii din Craiova, alături de profesorii lor”, a subliniat prof.univ.dr Cezar Spânu, rectorul Universităţii din Craiova.

Creşterea vizibilităţii oportunităţilor pentru studenţi

Proiectul Studenţii noştri pot mai mult” vizează stimularea creativităţii, dorinţa de implicare a studenţilor Universităţii din Craiova în derularea unor activităţi practice, în vederea dezvoltării acestora atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. În plus, participarea la aceste activităţi are drept efect creşterea vizibilităţii oportunităţilor pentru studenţi, promovarea voluntariatului şi a unui stil de viaţă sănătos prin activităţi recreative. Evenimentul este realizat în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova, Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS) şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova.