Săptămână plină pentru învăţământ

0
93

Săptămâna aceasta a început cu două momente importante pentru învăţământ: reînscrierea şi înscrierea în învăţământul preşcolar a copiilor, respectiv titularizarea cadrelor didactice în învăţământul preuniversitar.

suna
Monica Leontina Sună

Luni, 8 mai, a debutat procesul reînscrierii şi înscrierii în învăţământul preşcolar a copiilor. „Prima etapă constă în reînscrierea copiilor care au fost cuprinşi şi până acum în învăţământul preşcolar, iar cea de-a doua, care va începe pe 22 mai,  va consta în înscrierea celor aflaţi la debut. Numărul locurilor şi orarul de înscriere vor fi stabilite de unităţile de învăţământ şi vor fi afişate la loc vizibil sau vor fi postate pe site-ul instituţiilor, iar, dacă nu există această posibilitate, pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al ISJ Dolj.

Ocuparea locurilor libere, după reînscriere, se face în ordine descrescătoare, de la grupa mare la cea mică, în limita locurilor disponibile. În cazul în care numărul cererilor este mai mare decât cel planificat, departajarea se face pe criterii generale (copil orfan, încadrare în grad de handicap, preluat din centre de plasament), sau specifice, stabilite de fiecare unitate de învăţământ, dar care nu pot fi discriminatorii.

În altă ordine de idei, marţi, 9 mai, s-a desfăşurat şedinţa de repartizare a cadrelor didactice, care solicită titularizarea, şi care au obţinut minimum nota7,00, în ultimii şase ani, şi care au avut, până acum, contract de muncă pe perioadă determinată, după cum a mai spus Monica Sună. Disponibile au fost 39 de catedre, cele mai multe fiind la educatori (11) şi la învăţători (6).