S-a deschis „Casa Istoriei Europene”

0
78

muzeuMuzeul „Casa Istoriei Europene”, situat în cartierul european al oraşului Bruxelles, oferă un mod nou şi provocator de a percepe şi înţelege istoria continentului şi dezvoltarea integrării europene. Muzeul a fost inaugurat pentru public pe 6 mai şi va fi deschis şapte zile pe săptămână. Intrarea este gratuită.

Expoziţia permanentă a Casei Istoriei Europene este disponibilă în 24 de limbi. Începe cu mitul Europa şi felul în care conceptele geografice s-au schimbat de-a lungul timpului, reflectând patrimoniul european. Se merge literal prin istoria politică, economică, socială şi culturală a Europei secolelor 19 şi 20. În centrul atenţiei se află istoria integrării europene. Prima expoziţie temporară are tema „Interacţiuni” şi permite urmărirea Europei personale, cu hărţi ce includ legăturile cu locuri din Europa şi din afara ei.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a spus că „această casă este despre lucrurile pe care le avem în comun, despre evenimentele pe care le-am trăit împreună; nu este doar o Casă a Istoriei Europene, ci şi o casă a identităţii europene şi a memoriei europene”.