Pescador turcesc somat cu focuri de armă de Garda de Coastă

0
219

Un pescador turcesc ce bracona în Marea Neagră în zona de interes economic a României a fost identificat, miercuri dimineaţă, şi somat cu focuri de armă să se supună controlului, în timpul unei misiuni de patrulare a unui echipaj din cadrul Grupului de Nave Constanţa, a informat Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 7,00, nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a localizat la aproximativ 50 de mile marine est de portul Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Echipajul pescadorului sub pavilion turcesc, identificat pe baza unei informaţii transmisă de SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră), nu a răspuns apelurilor venite de la bordul navei MAI 1104, de a se supune controlului legal. După aplicarea procedurilor graduale de somare, poliţiştii de frontieră români au tras focuri de avertisment, au informat autorităţile de frontieră.