Polițiștii doljeni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

0
106


Peste 700 de poliţiştii doljeni vor fi la datorie şi în această perioadă de mare însemnătate religioasă prilejuită de Sărbătoarea Sfintelor Paşti. Oamenii legii vor acționa în zona centrelor comerciale, în trafic, dar și în zonele de agrement pentru prevenirea evenimentelor negative de orice fel.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au anunțat că peste 700 de poliţişti vor fi prezenţi zilnic în stradă, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a se asigura că doljenii se pot bucura de această sărbătoare în linişte şi deplină siguranţă. Activităţile poliţiştilor se vor desfăşura în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale. Poliţiştii doljeni vor patrula în zonele aglomerate, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ acţionează pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim şi în această perioadă de sărbătoare. Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii. Echipajele poliţiei rutiere vor desfăşura activităţi de supraveghere a traficului rutier pe principalele artere de circulaţie pentru combaterea execesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice precum şi pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului în municipii şi oraşe. „Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură, ca în fiecare an, pe doljeni cu privire la faptul că poliţiştii vor fi prezenţi în rândul cetăţenilor şi în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti pentru a preîntâmpina orice eveniment care să perturbe ordinea şi liniştea publică”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.


Oamenii legii recomandă: manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă; nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi; când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături; păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor. În plus, pentru cei care pleacă de acasă, este important să se asigure că au închis bine ușile și geamurile, iar pregătirile de plecare să fie făcute cât mai discret.