Felix Grigore: „Suntem liniştiţi, avem drept de promovare”

1
198

CS Universitatea se concentrează deja pe play-off, meciul cu Mioveniul fiind doar o formalitate

În condiţiile în care meciul de sâmbătă, din ultima etapă a sezonului regulat, cu CS Mioveni, nu are niciun fel de importanţă pentru CS Universitatea, directorul executiv Felix Grigore şi antrenorul Gabi Balint au insistat la conferinţa de ieri pe detaliile legate de dreptul de promovare al clubului în Liga I, ambii fiind optimişti că nu vor fi probleme în acest sens. Felix Grigore a fost chiar tranşant şi a asigurat fanii că totul este în regulă din acest punct de vedere. „Am consultat case de avocatură serioase şi chiar UEFA şi suntem liniştiţi în privinţa dreptului de a promova. Numai să obţinem pe teren promovarea, fiindcă urmează play-off-ul! Articolul 54, care ne-ar interzice dreptul de promovare, nu a fost respectat nici până acum şi oricum se va scoate din statut. Şi chiar dacă prin absurd nu se va scoate, oricum nu ne vizează, fiindcă se referă la modalităţi de ocolire ale meritului sportiv, aşa cum confirmă şi UEFA, iar noi nu încercăm să ocolim meritul sportiv, vrem să promovăm pe teren şi avem licenţa în regulă. Cât despre afiliere, aceasta este provizorie, dar va deveni definitivă. La Adunarea Generală în care s-a ales noul preşedinte al FRF nu s-a votat afilerea noastră, ci s-a votat în bloc pentru afilierea a 15 echipe. Adunarea Generală va valida ce a hotărât Comitetul Executiv, adică afilierea CSU Craiova la FRF” a spus fostul conducător al Unirii Urziceni. Antrenorul Gabi Balint a completat: „Domnul Burleanu a prezentat situaţia exact cum este ea, numai că interpretările au fost greşite. Cum se prezintă lucrurile acum, nu putem promova, aşa cum nu o pot face mai multe echipe, însă lucrurile se pot schimba. Aşa cum a promis când a câştigat alegerile, domnul Burleanu va îndrepta şi va lămuri lucrurile în conformitate cu legile şi pentru a se încuraja fotbalul. Până la urmă, noi vrem să facem fotbal la Craiova, iar lucrurile serioase nu pot fi sabotate, ci încurajate”.

Balint aşteaptă stadionul nou şi o cafea de la Olguţa Vasilescu

Gabi Balint priveşte jocul cu CS Mioveni ca pe ultima şansă de a-şi vedea la lucru într-un meci oficial jucătorii care au evoluat mai puţin în ultima vreme. „Meciul cu CS Mioveni nu este unul care să ne intereseze din punct de vedere al play-off-ului, aşa că voi vedea din nou jucătorii care au evoluat mai puţin, inclusiv pe Pleşan, Izvoranu, Adi Ionescu şi mezinul Ivan. Am tot lotul apt, cu excepţia lui Jason Vandelanoitte, care a acuzat mici probleme de sănătate. Sunt mulţumit că am câştigat toate meciurile de până acum şi nici nu am primit gol. Pentru play-off sper să ne schimbăm jocul, dar şi nu şi rezultatele”. Antrenorul de la CSU Craiova aşteaptă o invitaţie din partea primarului Lia Olguţa Vasilescu pentru a discuta despre viitorul echipei: „Aştept invitaţia la cafea din partea doamnei primar. Dacă ne face stadion nou în doi ani, ne batem şi noi la titlu, dacă nu, mai amânăm un an”.

Craiova o vrea pe „Oli” în play-off

Meciul dintre Olimpia Satu Mare şi Gloria Bistriţa va stabili a şasea echipă care va participa la play-off, iar CSU Craiova ar fi avantajată ca Gloria să rămână în afara Top 6, deoarece ar aborda play-of-ul cu 3 puncte în plus. „Noi ne dorim ca Bistriţa să nu intre în play-off. Sunt convins că jucătorii de la Olimpia vor lupta pe viaţă şi pe moarte. Satu Mare, ca şi FC Olt, cele două echipe care nu au depus dosare de licenţiere, şi-au propus să scape de la retrogradare în acest sezon. Şi care este primul pas pentru atingerea acestui obiectiv: să scapi de play-out. Oltul e sigură că a scăpat, Satu Mare are şansa sâmbătă să-şi asigure locul în liga a doua“. Conducătorul grupării craiovene a explicat de ce ne dezavantajează actualul sistem de play-off: „Din ce a spus preşedintele FRF, de la anul, sistemul cu play-off şi play-aut va fi îmbunătăţit. Acum se merge pe punctele acumulate doar în meciurile directe. Acesta este sistemul şi îl respectăm. Nu ne convine, dar nu avem ce face. Gândiţi-vă doar că dacă se intra în play-off cu toate punctele acumulate în sezon, cum va fi de la anul, aveam 15 puncte în faţa celor de la Târgu Mureş, aşa ei vin la cinci puncte“.

Pleşan: „În viitor trebuie să fim lei adevăraţi”

Mihăiţă Pleşan regretă dispariţia FCU Craiova, fiindcă „acolo m-am format ca fotbalist” şi o explică astfel: „aşa se întâmplă când unii nu înţeleg că un astfel de club nu este jucăria lor”. Căpitanul CSU Craiova promite că el şi coechipierii săi vor presta un joc şi se vor dărui pe teren pe măsura pretenţiilor fanilor, dar şi pentru a o contrazice pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul criticând atitudinea unor jucători. „Mi-aş dori să îmi închei cariera la Craiova. Anul acesta să promovăm, în următorul să formăm o echipă competitivă, iar peste doi ani să atacăm primele locuri. Dar trebuie să o luăm pas cu pas. Suporterii trebuie să înţeleagă că principalul scop este accederea în prima ligă. Nu sunt de acord cu părerea doamnei primar, care a spus că unii jucători sunt „gâşte venite la pension”, dar cred că băieţii pot mai mult decât au arătat până acum. Sper ca în viitorul apropiat să fie lei adevăraţi“.

1 COMENTARIU

Comments are closed.