Mihaela Moţăţeanu, noul lider al femeilor din PD-L Dolj

6
140

Organizaţia Judeţeană  de Femei a PD-L Dolj şi-a ales, ieri, o conducere nouă. După 12 ani de şefie în fruntea femeilor pedeliste, Ileana Şerban, care îndeplineşte şi funcţia de director executiv al Gărzii de Mediu, dar şi consilier judeţean, s-a gândit că este „puţin incompatibilă” şi a predat ştafeta. Incompatibilă mai este încă, dar, încetul cu încetul, sperăm să nu va mai fie. Nu poţi să renunţi la tot deodată… Dar ieri a fost totuşi un început promiţător. Cea care a înlocuit-o pe Ileana Şerban este Mihaela Cristiana Moţăţeanu, inspector general al ISJ Dolj, care a fost aleasă cu majoritate de voturi. Inspirată în alegerea discursului, unul bazat pe prietenie, Mihaela Moţăţeanu a captat din start susţinea femeilor din PD-L Dolj, care au perceput-o nu ca pe o şefă de organizaţie, ci ca pe o bună prietenă cu calităţi reale de lider.

Peste 350 de femei, membre ale Organizaţiei Judeţene a PD-L Dolj, s-au adunat, ieri, la Filarmonica „Oltenia” pentru aş alege noua conducere. Invitat de onoare, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, prim-vicepreşeidnte al PD-L Dolj, a precizat că Ileana Şerban pleacă din această funcţie pentru că există o „meteahnă”. „Sunt foarte multe femei în funcţiile de funcţionari publici şi nu mai pot să îndeplinească funcţii de conducere în partid. Nu există nici un alt motiv pentru înlocuirea sa. Asta este, nu avem ce să facem, trebuie să alegem…”, a subliniat Marian Jean Marinescu.

Trei femei – viceprimari

Consiliul de Coordonare Judeţean Dolj a avut pe ordinea de zi două puncte, primul fiind acela al citirii Raportului privind activitatea Biroului Permanent Judeţean Dolj al Organizaţiei de Femei de la alegerile din anul 2008 şi până în prezent. „Ne desfăşuram activitatea într-unul dintre cele mai dificile judeţe, unde aproape 60% din populaţie trăieşte în mediul rural. În acest condiţii, noi, ca organizaţie de femei a unui partid de dreapta, am reuşit să aducem o contribuţie importantă la rezultatele bune obţinute de organizaţia judeţeană a PD-L Dolj. Adică, avem trei femei viceprimar în localităţile Predeşti, Măceşu de Sus şi Sălcuţa, 41 de consiliere locale, două consiliere municipale şi patru consiliere judeţene”, a precizat Ileana Şerban. Biroul Permanent Judeţean Dolj al Organizaţiei de Femei şi-a completat conducerea cu doi prim-vicepreşedinţi – Elena Diana Brătucu şi Ancuţa Maria Mândruţă, un secretar general – Mădălina Crăciunoiu, un trezorier – Anca Liana Ştirban, Bălan Felicia – preşedinte al Comisiei Judeţene de Regulament, Etică şi Litigii şi Dobrică Anca – preşedinte al Comisiei Judeţene de Revizie şi Control

 

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu:

„Să alegem femeile potrivite la locurile potrivite…”

„Doamnele pe care le alegeţi azi vor conduce campania de anul viitor, lucru care nu este foarte simplu. O dată pentru că trebuie să conduci foarte multe femei şi apoi pentru că trebuie să conduci o campanie care va fi foarte grea. Încercăm să câştigăm alegerile din 2012. În primul rând trebuie să câştigăm alegerile locale, pentru a pune bază pentru câştigarea alegerilor generale, iar femeile au o misiune importantă, pentru că în campanie trebuie să vorbiţi mult cu oamenii. Alegerile din 2012 nu sunt pierdute, aşa cum cred mulţi. Mai e timp suficient pentru ca oamenii să înţeleagă ce înseamnă aceste măsuri, ca economia să-şi revină. Nu vă uitaţi la sondaje, cel mai corect este cel din ziua alegerilor. Şi oricum nici unul nu este obiectiv, toate sunt comandate de cineva. Uitaţi-vă la un singur lucru: PSD deţine puţin peste 30%, adică atât cât avea şi la alegerile trecute. Noi dacă am scăzut – şi probabil că aşa este – înseamnă că sunt foarte mulţi care nu mai vor să voteze cu noi, dar nici nu s-au mai dus la alt partid. Alegerile depind foarte mult de consilierii locali, de primari, de cei care se duc la oameni şi vorbesc cu ei, dar în nici un caz de cei care scriu pe bloguri. Eu am convingerea că peste tot, nu numai în politică, femeile pot fi mult mai tari ca bărbaţii, însă este această regulă să alegem femeile potrivite la locurile potrivite…”.

 

Mihaela Moţăţeanu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj:

„Mă aflu aici pentru a aduce acest mesaj al prietenei”

„Am emoţii şi am preferat să citesc un discurs la care m-am gândit toată noaptea. Sunt mama a doi copii şi soţia unui singur bărbat, profesor de Matematică. Am avut de ales în a vă prezenta CV-ul meu sau a vă arăta în ce cred şi am ales să vă vorbesc despre prietenie. Pentru că ea (n.r. – prietenia) a fost cea care m-a  dus aici şi ea poartă un nume, Diana Buşoi. Diana Buşoi mi-a deschis drumul în politică, ea m-a învăţat că în primul rând trebuie să dăruieşti, trebuie să te sacrifici. Mă aflu aici pentru a aduce acest mesaj al prietenei şi cred că nu poţi să fii lider decât atunci când te gândeşti la ceilalţi, când înveţi de la ceilalţi şi împarţi cu ceilalţi. Bărbaţilor din partidul nostru le vindem şi un pont: ca să fii un adevărat bărbat trebuie să fii şi un pic femeie. Să alegeţi cu sufletul şi raţiunea, să alegeţi bine…”.

 

6 COMENTARII

  1. Mihaela Motateanu nu cunoaste nortiunea de prietenie…cei care i-au fost apropae profesional stiu ascest aspect. Ea se foloseste de competentele oamenilor sau de bunurile lor dupa care dupa cum a invatat in familie linseaza pe cel ce i-a dat “acoperis” si “hrana”. Ileana Serban putea fi un lider de partid pe cind aceasta jarteluta va duce acest PD-L acolo unde ii este locul, intr-o trista amintire.Ma intrebam ce se intimpla cu acest cotidian de nu zice nimic de aceasta mitzabella , spermatozoid rebel de universitari ajuns la rang de general pentru ca de raposata Diana nu mai conteneau in contestul in care capul rautatilotr in ISJ era aceasta mitzabella cu dorintwe de sefa si o crasa impostura…vorbeste de CV…care CV acela construit de altii?…Paduchele intodeauna iese in frunte! Este incompatibil un director de scoala dar un sef de inspectorat …nu? Sau Bratucu…astas cine pustie mai este….cine o tine de “pantof”? Mare iti este gradina Doamne!

  2. Do,mnul Marian Jean Marinescu este intr-o mare eroare daca a sutinut aceasta schimbare,noua echipa nu are forta morala in primul rind , de a fi un exemplu pentru femeile din PD-L si din oras sau judet iar aceasta noua presedinta este o persoana foarte contriversata in mediul universitar (fiind fiica profesorului Vraciu/colegii de catedra stiu de ce…slabuta rau copila!) cit si in afara mediului scolaresc.In ceea ce priveste munca “domnia sa ” este foarte obosita de pe acum…dar pina atunci? Cert este ca acum mai mult decit oricind pilele conteaza. Am o curiozitate…a candidat singura? Explicatia ar fi asa sa fi fost pentru ca din ceea ce se mai vorbeste in partid nu ar fi fost favorita dsar s-a mers la impuse. Ce sa ne mai miram asa este la toate partidele un candidat votat in unanimitate!Nu am inteles ce a vrut sa spuna doamna Motateanu prin aceea ca un barbat trebuie sa fie uneori femeie…se referea cumva la politica in ideea ca “politica este cea mai mare *****”…de prietenie nu se face politica, de interes poate!Revin Marian Jean fata se pricepe la discurs va capta atentia electoratului…se vede si in discursul gindit o noapte intreaga…macar nu i l-a corectat cineva poate cu sinceritate ii spunea cineva cit de stupid suna “sunt sotia unui singur barbat”…parca este in bancurile cu Gigel si nevasta noastra…niciunde in lume o femeie nu poate avea mai multi “soti”. Ha, ha,ha!O sa o vedem deputat …sau senator…pe doamna!

  3. Domnul Marian Jean Marinescu este intr-o mare eroare daca a sutinut aceasta schimbare,noua echipa nu are forta morala… in primul rind , de a fi un exemplu pentru femeile din PD-L si din oras sau judet iar aceasta noua presedinta este o persoana foarte controversata in mediul universitar (fiind fiica profesorului Vraciu/colegii de catedra stiu de ce…slabuta rau copila!) cit si in afara mediului scolaresc.In ceea ce priveste munca “domnia sa ” este foarte obosita de pe acum…dar pina atunci? Cert este ca acum mai mult decit oricind pilele conteaza. Am o curiozitate…a candidat singura? Explicatia ar fi asa sa fi fost pentru ca din ceea ce se mai vorbeste in partid nu ar fi fost favorita dar s-a mers la impuse. Ce sa ne mai miram asa este la toate partidele un candidat votat in unanimitate!Democratie nu gluma nenica…sa fie siguri ca este ales cine trebuie.Nu am inteles ce a vrut sa spuna doamna Motateanu prin aceea ca un barbat trebuie sa fie uneori femeie…se referea cumva la politica in ideea ca “politica este cea mai mare *****”…de prietenie nu se face politica, de interes poate!Revin ,Marian Jean Marinescu ,fata se pricepe la discurs va capta atentia electoratului…se vede si in discursul gindit o noapte intreaga…macar nu i l-a corectat cineva poate cu sinceritate ii spunea cineva cit de stupid suna “sunt sotia unui singur barbat”…parca este in bancurile cu Gigel si nevasta noastra…niciunde in lume o femeie nu poate avea mai multi “soti”. Ha, ha,ha!O sa o vedem deputat …sau senator…pe doamna!

Comments are closed.