SCM Craiova recuperează din ecartul faţă de podium

0
385

Echipa lui Bogdan Burcea a câştigat clar meciul cu Slatina şi are 3 victorii la rând înaintea întreruperii Ligii Florilor

Handbalistele de la SCM Craiova continuă cursa către podiumul Ligii Florilor, obţinând a treia victorie consecutivă, scor 24-16 (12-5), în derby-ul oltenesc cu CSM Slatina, din etapa a 19-a. Diferenţa de valoare a fost reflectată de la început şi pe tabelă, scor 8-2 şi 11-3, apărarea gazdelor fiind una aproape impenetrabilă, cu doar 5 goluri primite în prima parte, 2 dintre ele din aruncări de la 7 metri. Formaţia Victorinei Bora, una foarte tânără, lipsită de gurile de foc Andrei şi Lazăr, n-a beneficiat nici de o evoluţie convingătoare a Lorenei Ostase, anihilată în menghina Trifunovic-Gjorchevska. În partea secundă, Bogdan Burcea şi-a permis să ruleze tot lotul, avantajul luat devreme fiind menţinut fără probleme. Au jucat pentru SCM Craiova: Dzhukeva, Curmenţ (portari), Vizitiu 5 goluri, Tătar 5, Nikolic 3, Tănăsie 3, Ianăşi 2, Trifunovic 2, Şelaru 1, Ion 1, Colac 1, Stanciu 1, Seric, Costa, Gjorchevska. SCM Craiova urcă pe locul 5, cu 27 de puncte, la 4 puncte de ocupanta locului 3, Corona Braşov, care are un meci în plus, în timp ce Slatina rămâne pe locul 10, cu 20 de puncte. Campionatul se întrerupe până la sfârşitul lunii martie, la reluare SCM Craiova întâlnind în deplasare formaţia Gloria Bistriţa.

Succes important şi pentru voleibalişti

Formaţia masculină de volei SCMU Craiova s-a impus, scor 3-0, în partida susţinută sâmbătă seară, în Sala Polivalentă din Bănie în faţa echipei Steaua, contând pentru etapa a 20-a din Divizia A1. Pe seturi, Craiova s-a impus cu 25-22, 25-23, 25-19. Antrenorul Dănuţ Pascu a utilizat următorii jucători: Lică, Halilovic, Lupu, Olteanu, Ene, Sestan, Majstorovic, Imhoff şi Milivojevic. După meci, Dan Pascu a declarat: “Aşa cum anticipam, a fost un meci greu, pentru că Steaua se agaţă de orice meci pentru a prinde play-off-ul. Până la mijlocul primelor două seturi, chiar ne-au condus, dar băieţii au reuşit să revină şi să câştige cu 3-0.” Căpitanul Laurenţiu Lică a adăugat: “A fost o victorie muncită. Ei şi-au jucat una din ultimele şanse să ajungă în play-off şi ne-au surprins în unele momente. Experienţa jucătorilor noştri şi-a spus cuvântul în finalul seturilor, iar în setul 3 am defilat. Mă bucur că ne-am consolidat locul secund şi sper să micşorăm diferenţa faţă de lider până începe play-off-ul. ” Craiova rămâne la 4 puncte de liderul Zalău, cu o etapă înainte de începerea play-off-ului, ultimul meci din sezonul regular pentru Craiova fiind tot acasă, cu Baia Mare.