Baschetbaliştii Craiovei, la un pas de surpriză pe terenul campioanei / Todorov: „Timp de 30 de minute, am fost echipa mai bună”

0
320

Echipa de baschet SCMU Craiova a fost aproape de un succes important, pe terenul campioanei CSM Oradea, dar câteva erori neverosimile, pase imprecise, atingerea liniei de aut, i-au făcut să cedeze pe final. Campioana s-a impus în cele din urmă cu 83-79, pe sferturi: 25-10, 11-24, 23-21, 24-24. Au jucat pentru SCMU Craiova: Troupe 17 puncte, Koreniuk 16, Gajovic 13, Fraseniuc 12, Mijajlovic 11, Boone 6, Radukic 2, Berceanu 2, Popa, Ionescu, Casale, Berculescu. Echipa din Bănie ocupă locul 4, cu 4 meciuri rămase din Top 6, iar următorul meci este pe 17 martie, acasă, cu U BT Cluj Napoca.

Despre meci, antrenorul Craiovei, Aco Todorov, a declarat: „A fost un meci în care pe parcursul a 30 de minute am fost echipa mai bună. Am marcat cu 11 puncte mai mult decât Oradea în ultimele trei sferturi cumulat. Din păcate pentru noi un meci de baschet se întinde pe parcursul a 40 minute de joc efectiv. În primul sfert am acordat prea mult respect adversarului, probabil pe baza eforturilor făcute în ceea ce priveşte transferurile efectuate şi mai ales bugetul alocat pentru legitimarea unor jucători precum Markovic şi Carter. În momentul în care am conştientizat că putem juca la nivelul echipei orădene am făcut acest lucru. Dincolo de începutul modest, consider că am pierdut acest meci şi contactul cu Oradea din moment ce am călcat în afara terenului de două ori consecutiv în momente importante. În orice caz, nu cred că era suficient să câştigăm acest meci. Aveam nevoie de o victorie la cel puţin cinci puncte pentru a avea prima şansă la locul 3. Avem nevoie de o victorie pentru a ne asigura avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului.”

Despre absenţa lui Mo Curry, tehnicianul macedonean a spus: „Curry are o inflamaţie pe tendonul achilian. Este aproape refăcut. Dacă am fi dorit puteam să-l forţăm şi să joace la Oradea, dar am preferat să nu facem acest lucru. Noi am estimat că în meciurile ce urmează celui de la Oradea este mai util să-l avem în teren. Nu insinuez că meciul de la Oradea nu a fost important, dar sănătatea jucătorului primează. Eu am încredere deplină în toţi jucătorii mei. Sunt de părere că am avut o selecţie bună, că avem o echipă în care piesele se potrivesc şi consider că avem capacitatea să învingem orice adversar în România. Curry va reveni curând. Urmează să decidem dacă va juca la Sibiu, în Cupă, sau vom apela la el în meciurile ulterioare”.

Todorov a făcut şi câteva remarci asupra play-off-ului: „Am o preferinţă pentru primul tur, dar nu voi discuta public despre numele adversarului pe care îl preferăm în sferturile de finală, dar avem o preferinţă. Totuşi, vreau să accentuez că nu vom juca în aşa fel încât să întâlnim adversarul pe care ni-l dorim. Dacă se va întâmpla să-l obţinem e perfect, dacă nu asta e. Cert este că nu poţi să sacrifici un meci sau un rezultat în mod deliberat. Oricum, vreau să accentuez care a fost obiectivul echipei din Craiova în momentul în care eu m-am alăturat: o victorie în playoff. După cum se ştie această echipă nu a câştigat niciodată un meci în playoff-ul campionatului. Acesta este obiectivul în acest sezon. Sigur că ne dorim mai mult, fiecare dintre noi, dar eu vă spun ce obiectiv mi s-a trasat la începutul sezonului. Ştiţi însă foarte bine cum e în zona balcanică. Avem un obiectiv, începem să câştigăm şi dintr-o dată ne trezim că vrem mai mult. Am început să aud că vrem semifinale, ba chiar finala. Inclusiv despre obiective de cupe europene am auzit deja. Sigur că ne dorim, dar nu trebuie să uităm de unde am pornit, care sunt posibilităţile noastre şi care este realitatea. Repet, ne dorim cu toţii rezultatele cele mai bune posibil, doar că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să rămânem realişti”.