George Călugăru îşi lansează primul volum al romanului „Cârneni”

0
88

carte calugaru 1George Călugăru – instructorul şi textierul cunoscutului grup de divertisment „Pro Parodia”, înfiinţat la Craiova în septembrie 1980 şi premiat la mai toate festivalurile şi concursurile de umor importante – îşi lansează duminică, 12 martie, ora 12.30, o nouă carte: volumul I al romanului „Cârneni (De-ai lu‘ Lache)”, apărut la Editura „Contrafort”. Gazdă a evenimentului şi sponsor este Salsa Dynamyk, cu care autorul a avut până acum nu puţine colaborări cu momente artistice, în cadrul unor seri de umor, muzică şi dans.

La lansare şi-au anunţat participarea poetul Florea Miu, actorii Monica Ardeleanu şi Valentin Mihali, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, şi ing. Ilarian Ştefănescu, director tehnic al amintitei instituţii. Li se alătură Emil Rădinoiu, cel împreună cu care George Călugăru a înfiinţat Grupul de comedie „Pro Parodia”, cu o activitate de peste două decenii. «În ianuarie 2016, George îşi surprindea prietenii şi cunoştinţele cu volumul „Dresorul de iluzii” – poezie şi nuvela „Catrina” a Oanei Adela Dobre-Călugăru, fiica autorului. Promitea atunci, pentru 2017, un nou volum „Proză Umoristică”. Imprevizibil cum îl ştim, se ţine de cuvânt ca apariţie, dar cu volumul I al unui roman. Bazat pe fapte reale, autorul dă o raită prin secole pentru a ne prezenta imagini şi trăiri greu de bănuit. Aşteptăm cu plăcută nerăbdare volumul II», notează poetul Florea Miu.

Pe de altă parte, autorul precizează într-o Notă asupra ediţiei: „Romanul evocă o perioadă frământată din istoria noastră şi a familiei Călugăru. Sunt rememorate, astfel, momente impresionante dintr-un periplu secular, în care dramele individuale se îngemănează cu cele colective, generând scene de un mare dramatism. Istoria neamului evocat se împleteşte cu aceea a personajelor, într-un traseu epic, uneori megieş cu fantasticul, alteori oglindind realitatea, urmând a se împlini într-un alt volum”.