Era urmărit internaţional de 2 ani! Falsificator de bani doljean extrădat din Marea Britanie

0
97

Un doljean de 41 de ani a ajuns la puşcărie la mai bine de doi ani şi jumătate de când a fost condamnat pentru falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsă. Bărbatul, dat în urmărire internaţională în anul 2014, a fost prins în Londra şi extrădat, fiind preluat de poliţişti în cursul zilei de joi şi încarcerat în penitenciar, unde va trebui să ispăşească o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare. El face parte dintr-o grupare destructurată în anul 2013 şi a fugit din ţară înainte de a fi condamnat definitiv.

urmaritReprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul autorităţilor din Marea Britanie, joi, 9 martie a.c., a fost extrădat din Londra –Marea Britanie, Alin Georgel Bolborici, de 41 de ani, din Băileşti. Doljeanul era urmărit la nivel internaţional din anul 2014 întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 4 ani şi 8 luni închisoare primită pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monede sau alte valori. El a fost predat unei escorte din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fiind încarcerat în Penitenciarul Rahova.

diicot baniAlin Georgel Bolborici face parte dintr-o grupare destructurată în urmă cu patru ani, mai exact în aprilie 2013. Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în noaptea de 11 spre 12 aprilie 2013, au oprit în trafic, pe DN 64, în comuna Strejeşti, judeţul Olt, un autoturism Ford Galaxy în care se aflau Dan Gogoaşă, de 39 de ani (la momentul respectiv), din comuna doljeană Urzicuţa, şi Alin Georgel Bolborici, care avea atunci 37 de ani, din Băileşti. Asupra lor au fost găsite 29 de bancnote din cupiura de 100 de lei, toate false, având aceeaşi serie. Potrivit anchetatorilor, cei doi, împreună cu Marius Poenaru, de 26 de ani, din Băileşti, student la Facultatea de Automatică din Craiova, în perioada 28 martie – 11 aprilie 2013, au falsificat şi pus în circulaţie, pe raza judeţelor Dolj, Olt, Argeş şi Vâlcea, zeci de bancnote din cupiura de 100 de lei falsificate. Suspecţii „operau”, de obicei noaptea, după cum au stabilit oamenii legii, oprind la magazine non-stop, de unde cumpărau câte ceva, de valoare mică şi achitau cu o bancnotă de 50 sau de 100 de lei, falsă, primind astfel bani buni drept rest. Poliţiştii au descins, ulterior, la patru locuinţe (trei în Băileşti şi una în Craiova), în urma percheziţiilor fiind găsite alte 100 de bancnote din cupiura de 100 de lei şi 41 din cupira de 50 de lei, toate false. Banii, un copiator color performant, un laptop, suporţi de memorie, documentele şi înscrisurile găsite la percheziţii au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Pe 16 iulie 2014, judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Dan Gogoaşă la 3 ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, Alin Georgel Bolborici a primit 4 ani şi 5 luni închisoare în acest dosar, la care s-a adaugat o altă pedeapsă de 3 luni închisoare aplicată prin sentinţa nr. 96/13.06.2012 a Judecătoriei Băileşti, rezultând în final 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, iar Marius Poenaru a primit 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 3 ani. Hotărârea a rămas definitivă în octombrie 2014 la Curtea de Apel Craiova.