PNL iniţiază un proiect pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne la 9%

0
321

Parlamentarii PNL au iniţiat un proiect de lege care presupune reducerea TVA la carne şi produse din carne la 9%, solicitând Guvernului să susţină propunerea legislativă pentru a fi promovată din a doua jumătate a acestui an. „Proiectul presupune reducerea TVA. Iniţial ne-am gândit la 5%, să ajungem la acelaşi nivel cu TVA din Ungaria pentru carne în viu şi carcasă, însă pentru a exista aceeaşi măsură am predat proiectul pentru TVA redus la 9% pentru tot ce înseamnă carne. Din discuţiile cu federaţiile s-a ajuns la următoarea concluzie: să mergem cu TVA pe tot lanţul, deci tot ce înseamnă carne şi produse din carne pe tot lanţul”, a declarat Nini Săpunaru. Deputatul PNL a susţinut că proiectul a fost depus şi va intra în dezbaterea Senatului în următoarea lună de zile.