Revistă internaţională, publicată online, de profesorii de engleză din Oltenia

0
1313

 Asociația Profesorilor de Limba Engleză din Oltenia – APLEO , o organizație deschisă, cu arii de preocupare științifică și didactică legate de problemele conceptuale, teoretice și practice cu care se confruntă astăzi profesorii de limba și literatura engleză, precum și referitoare la importanța și interesul pe care îl acordă elevii și societatea în ansamblul său predării și învățării limbii engleze în secolul XXI după publicarea a patru fgiduri didactice, şi-a continuat eforturile de predare a limbii engleze.

În acest sens,  s-a continuat publicarea revistei internaționale Pygmalion, în ediție online, numărul 8, cumulând peste 200 de pagini. Revista a văzut pentru prima data lumina tiparului în anul 2013. Colectivul  de redacție este de excepție, format din Redactori șefi: Prof. dr.Diana Victoria COTESCU, Prof. univ. dr. Titela VÎLCEANU; Redactori șefi-adjuncți:Prof.Diana CONSTANTIN, Prof. dr. Verona POPA, Prof. Mirela VOICU; Redactori: Prof.Laura Alina VASILE, Prof. drd. Daniela CHILOM, Prof. Lelia Nadia BLENDEA, Prof. drd. Corina VASILE; Referenți științifici: Conf. univ. dr. Ana Maria TRANTESCU, Conf. univ. dr. Andreea GHIȚĂ, Lect. univ. dr. Sorin CAZACU, Prof. dr. Olenka Maria DICU. Revista poate fi consultată și descărcată accesând site-ul http://blog.apleo.ro/pygmalion/.

Prof.dr. Diana Cotescu: “Cunoaşterea limbii engleze constituie o abilitate esenţială în parcursul profesional al elevilor”

“Astăzi, în contextul mediului socio-economic în care se lucrează în echipe mixte, interdisciplinare, multinaționale, elevii au nevoie din ce în ce mai mult și trebuie să înțeleagă faptul că a cunoaște limba engleză reprezintă o abilitate esențială în parcursul lor profesional și în dezvoltarea personală. APLEO are ca reper cei patru C(The Four Cs), o nouă viziune în educația mondială, prin care specialiștii în științele educației au convenit asupra abilităților menite să le asigure succesul copiilor în secolul XXI.Comunicarea (Communication), Creativitatea (Creativity), Colaborarea (Collaboration), Gândirea Critică (Critical thinking)sunt atribute care oferăprecizie gândirii, interpretare critică și constructivă a informației, creativitate, acuratețe, flexibilitate (meta)cognitivă și acțională. Aceste procese de gândire sunt esențiale pentru a face față avalanșei informaționale actuale și, desigur, pentru a fi un profesionist capabil să facă față solicitărilor la locul de muncă. Închei prin a le mulțumi tuturor colegilor care au contribuit la publicarea acestei reviste și la consfințirea unei tradiții, îmbinate cu spiritul inovator”, a precizat prof.dr. Diana Cotescu, preşedinte APLEO.