Teatrul Național din Craiova caută peste 20 de artiști amatori

0
91

Teatrul Național din Craiova caută 10 actori, dar și asistenți de regie și scenografie, fotografi, editori video și nu numai în total 22 de artiști amatori care să se implice în proiectul de teatru comunitar „Reacție urbană”. La această a IV-a ediție, titlul spectacolului va fi ales chiar de craioveni. Propunerile pentru titlul, tema sau subiectul spectacolului pot fi făcute pe pagina de facebook a teatrului sau pe adresa de e-mail pr@tncms.ro. Înscrierile se pot face până pe 21 februarie, castingul va avea loc pe 26 februarie, iar reprezentații vor putea fi văzute în luna mai.

Cei care doresc să facă parte din proiectul „Reacție urbană” trebuie să aibă peste 14 ani, să fie disponibili în perioada martie-mai 2019 şi să completeze formularul de înscriere disponibil la adresa goo.gl/7Zj67Y. În urma castingului se vor alătura proiectului 10 actori, 2 asistenţi regie, 1 asistent dramaturgie, 1 asistent producător, 1 asistent scenograf, 2 video editori, 2 fotografi, 1 grafician, 2 asistenţi PR & Social Media. Înscrierile se pot face până pe 21 februarie, ora 12.00, castingul va avea loc pe 26 februarie, iar repetițiile se vor desfășura în perioada martie-mai, în weekend.

«„Reacție urbană” reprezintă creaţia colectivă a locuitorilor oraşului alături de profesioniştii Naţionalului şi pune în discuţie ideile, gândurile, necesităţile, așteptările sau dorinţele pe care le au oamenii, ca membri ai unei comunităţi: elevi, studenţi, părinţi, vârstnici, imigranţi, minorităţi, cetăţeni ai Craiovei. Pe lângă aportul cultural, proiectul își propune să creeze un spaţiu de dezbatere, de prezentare şi de reacţie în faţa problemelor pe care le întâmpină craiovenii. Toate acestea vor sta la baza spectacolului care urmează să aibă patru reprezentații pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”, în luna mai 2019», se precizează într-un comunicat de presă al instituției.  „Reacție urbană” a debutat în toamna anului trecut și a adus în fața publicului doua spectacole de teatru comunitar „Unde ne întâlnim?” și „Azi sau mâine?” coordonate de regizorul Laurenţiu Tudor şi un spectacol-instalaţie, „De ce plec/ de ce rămân?”, coordonat de regizorul Vlad Drăgulescu.

Pentru mai multe informaţii îi puteţi contacta pe reprezentanții Teatrului Național din Craiova printr-un mesaj pe pagina de Facebook a instituției sau la numărul de telefon 0766.649.979 (Irina Cîrneanu).