Baschetbaliştii Craiovei, înfrânţi în fieful campioanei

0
74

Echipa de baschet a Craiovei a pierdut meciul cu liderul Ligii Naţionale, CSU Sibiu, disputat în Sala Transilvania, scor 77-68, pe sferturi: 21-20, 16-11, 13-17, 27-20. Este al doilea eşec pentru alb-albaştri în tot atâtea meciuri disputate în judeţul Sibiu în decurs de 4 zile, prima partidă fiind pierdută cu Gaz Metan Mediaş, în optimile Cupei României.  Goran Gajovic (15 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive) a fost cel mai bun jucător al echipei lui Aco Todorov, într-un meci la care în afara lotului a rămas Igor Mihajlovic.

Despre meci, antrenorul macedonean al Craiovei a declarat: „Sfertul al patrulea foarte bun pentru gazde a stabilit soarta meciului. Ultima dată când am jucat la Sibiu am primit 107 puncte, aşa că am făcut un progres, dar nu este de ajuns. Am avut o defensivă bună, suntem echipa care a primit cele mai puţine puncte de la Sibiu în Top 6, dar totuşi am primit 27 de puncte în sfertul patru şi am permis 19 recuperări ofensive. Am avut ceva probleme cu accidentările, ambii conducători de joc au fost loviţi, aşa că e bine că urmează o pauză, ne vo odihni şi putem da un restart în lupta noastră pentru avantajul terenului propriu în play-off.

Au jucat pentru SCMU Craiova la Sibiu: Troupe 15 puncte, Gajovic 15, Curry 14, Boone 10, Koreniuk 6, Ionescu 5, Casale 3, Radukic. În ultima etapă a turului Grupei Roşii, SCMU Craiova rămâne pe locul 3 în campionat, cu 29 de puncte şi joacă la Timişoara, la începutul lunii viitoare, Liga Naţională fiind întreruptă pentru meciurile echipei naţionale. Mâine, în Sala Polivalentă, echipa lui Aco Todorov întâlneşte Gaz Metan Mediaş, în returul optimilor Cupei României, alb-albaştrii având de recuperat o diferenţă de 2 puncte, după meciul din tur.