Din zăpadă, moldovenii declară război oltenilor

0
46

FC Botoşani – Universitatea Craiova

Botoşani, stadion: „Municipal”, ora 18

FC Botoşani: Albuţ – Unguruşan, Miron, Burcă, Muşat – L. Buş, Vaşvari, Bordeianu, M. Roman – Herghelegiu, Kuku. Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve: Cobrea – Patache, Tincu, L. Fulop, Cucu, Popovici, Târnovan.

Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Acka, Bucurică – Mateiu, Zlatinski – Băluţă, Nuno Rocha, Bancu – Ivan. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Mingote – Popov, Madson, R. Petre, Fajic, Măzărache, Gustavo.

Echipa care a primit cele mai multe cartonaşe roşii ameninţă cea mai „cuminte” formaţie din Liga I cu un meci pe viaţă şi pe moarte, la minus 10 grade şi pe un teren afectat de ninsori, a cărui disputare era încă în dubiu aseară

botosaniPartida Ştiinţei de la Botoşani a devenit una dintre cele mai controversate din acest început de an înainte de a se disputa, atât prin prisma condiţiilor meteo, dar şi după declaraţiile belicoase ale gazdelor, care i-au ameninţat pe alb-albaştri că-i aşteaptă cu săbiile scoase astăzi. Stratul de zăpadă de aproape 1 metru a fost îndepărtat ieri de pe suprafaţa de joc şi organizatorii au declanşat instalaţia de încălzire, însă nu se ştie dacă aceasta va face faţă, în condiţiile în care ieri la Botoşani au fost minus 20 de grade. Alb-albaştrii au plecat joi spre Bucureşti, unde au înnoptat, iar ieri au efectuat un antrenament, înainte de a zbura spre Iaşi. Botoşaniul este echipa care a primit cele mai multe cartonaşe roşii în acest sezon, nu mai puţin de 7, unul dintre acestea în meciul din tur de pe „Extensiv”, Bordeianu, în timp ce Ştiinţa este lider în ierarhia sportivităţii, cu cele mai puţine cartonaşe galebene şi doar o singură eliminare, şi aceea după terminarea meciului de la Ovidiu (Rambe). Cinci jucători ai lui Mulţescu sunt în pericol să rareze derby-ul cu FCSB dacă sunt avertizaţi la Botoşani: Ivan, Băluţă, Zlatinski, Madson şi fostul jucător al Botoşaniului, Dimitrov.

Grozavu: „Craiova ne este la îndemână, să se aştepte la război”

Antrenorul Botoşaniului, Leo Grozavu, a avut un discurs agresiv la adresa alb-albaştrilor, declarând pur şi simplu război echipei din Bănie, deoarece el şi staff-ul său au fost înjuraţi de spectatorii de pe „Extensiv” la meciul din tur. “Ca de fiecare dată, noi ne propunem să câştigăm jocul. Avem o perioadă de secetă, nu am mai reuşit de mult să câştigăm pe teren propriu. Va trebui să dăm mai mult, să fim mai inspiraţi, avem nevoie şi de şansă. A venit momentul să demonstrăm că putem bate pe oricine. Craiova ne este la îndemână. au început cei de la Craiova să se plângă, arbitrajul, e Kosovo la Botoşani, terenul… de parcă Craiova ar avea vreun teren biliard. În toamna trecută am jucat pe un teren execrabil, noi am ieşit cu o grămadă de jucători accidentaţi, am avut o eliminare gratuită. E o practică în fotbalul românesc, să plângi înaintea meciului de la Botoşani. Toată lumea asta a învăţat să facă. Nu cred că a plecat cineva cu picioarele în spate de la Botoşani, nu cred că suntem protejaţi de arbitri. Pe mine mă deranjează presiunea asta gratuită care se pune înainte de joc. Că nu ştiu cum e terenul, că noi suntem echipă tehnică şi pasăm, că avem nevoie de un arbitraj imparţial. E o practică comunistă. Jocul de joacă pe teren, iar echipa mai bună câştigă. Nu suntem protejaţi de nimeni, avem o grămadă de meciuri de când nu am mai reuşit să câştigăm. Să nu uităm ce s-a întâmplat în tur la Craiova. Pe margine a fost o manifestare de Liga a V-a şi de Papua Noua Guinee. Sticle aruncate din tribună în cap la antrenori, scuipături, înjurături ca la uşa cortului. La un club şi un oraş care îşi doreşte să participle în competiţiile europene. Ar trebui să fie mai atenţi la bârna din ochii proprii. Va fi război la Botoşani, sâmbătă la ora jocului. Cei de la Craiova să se aştepte la război. Vor trebui să dea foarte mult ca să câştige la Botoşani. îi aşteaptă un meci foarte greu”, a declarat antrenorul Botoşaniului.

Herghelegiu vrea să marcheze cu orice preţ

meciAtacantul Andrei Hergheligiu, singurul fotbalist din lotul lui Leo Grozavu care în trecut a îmbrăcat tricoul Ştiinţei, a declarat că îşi doreşte să facă diferenţa şi dacă marca se va bucura împreună cu suporterii FC Botoşani. „Suntem în acelaşi gând cu Leo, va fi război. Trebuie să facem orice ca să câştigăm acest meci. Îmi doresc foarte mult să marchez şi să câştigăm. Nu contează că am jucat acolo şi sper să pot să fac diferenţa. Pot mai mult decât am arătat până acum. Noi trebuie să arătăm foarte bine şi vom câştiga acest meci. Craiovenii nu m-au impresionat cu Voluntariul, chiar dacă au câştigat cu 5-0. Au jucat cei de la Voluntari foarte prost. Noi trebuie să fim toţi uniţi. Dacă vom fi o echipă îi vom învinge. M-aş bucura foarte mult dacă aş marca contra lor. Aş merge în galerie şi aş cânta cu suporterii dacă voi da golul victoriei”, a declarat Andrei Hergheligiu. Juniorul Olimpiu Moruţan a declarat că nu este impresionat de niciun jucător de la Craiova, nici măcar de Andrei Ivan: „Sperăm să câştigăm. Ne aşteaptă un meci foarte greu din toate punctele de vedere. Trebuie să muncim cât mult, trebuie să dăm totul pentru că altă variantă nu avem. Sunt pregătit să joc din primul minut. Vreau să arăt la fiecare meci cât pot, să demonstrez de ce am venit aici şi să ajut echipa să câştige. Nu-mi place de nimeni de la Craiova. Nici măcar de Ivan. Doar de mine îmi place. Va fi război pe teren şi sper să câştigăm noi acest război”.

Ştiinţa n-a obţinut niciun punct la Botoşani

Universitatea Craiova nu a reuşit să câştige niciun punct în cele trei partide disputate la Botoşani. Cele două echipe s-au mai întâlnit de şapte ori pe prima scenă, de trei ori s-au impus moldovenii, tot de atâtea ori au câştigat oltenii, iar un joc s-a terminat la egalitate. Primul meci a avut loc în stagiunea 2014-2015, când Craiova a câştigat pe teren propriu cu 2-1. Băluţă a deschis scorul, dintr-o pasă excelentă primită de la Vătăjelu, iar Vaşvari a egalat în minutul 32, dintr-un penalty scos de Ngadeu. Spre finalul partidei, Brandan a marcat direct din lovitură liberă. Întâia victorie din contul moldovenilor a venit pe 2 mai 2015, FC Botoşani – U Craiova 2-0 (marcatori: Acsinte, Batin). În ediţia trecută, cele două s-au întâlnit în prima etapă din sezonul regulat, pe stadionul „Extensiv” şi a fost 0-0. Mult mai spectaculos a fost meciul din retur, încheiat cu victoria moldovenilor, 3-2. Hadnagy a marcat primul, iar Nuno Rocha a egalat. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, acelaşi Hadnagy a adus Botoşaniul în avantaj. În partea secundă, Martinus şi Ivan şi-au trecut şi ei numele pe tabelă. În play-out, fiecare echipă s-a impus acasă cu 2-1. Cea mai recentă confruntare: 24 septembrie 2016, U Craiova-FC Botoşani 1-0, gol marcat de Băluţă, din pasa lui Briceag. Aceasta a fost şi singura întâlnire directă dintre cei doi antrenori, Leo Grozavu şi Gigi Mulţescu. Un singur succes au izbutit oltenii în ultimele şase deplasări din Liga 1 Orange, 2-0 la Târgu Mureş, în rest au două remize (2-2 cu Gaz Metan, 0-0 cu Concordia) şi trei înfrângeri. FC Botoşani s-a dovedit a fi o echipă greu de învins pe teren propriu, iar asta s-a văzut şi în confruntările cu formaţiile clasate în prima jumătate a clasamentului, patru dintre acestea cedând puncte importante pe arena ”Municipal” (3-1 cu CFR, 2-1 cu Dinamo, 0-0 cu Astra, 0-0 cu Gaz Metan).