Zgonea: Documentele cerute de DNA în cazul ASF vor fi trimise în următoarele 24 de ore

0
100

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat marţi că va trimite documentele solicitate de DNA în cazul înfiinţării Autorităţii de Supraveghere Financiară în următoarele 24 de ore.

“Parlamentul întotdeauna va acţiona transparent şi legal pentru a răspunde solicitărilor pe care le are justiţia din România. Toate documentele vor fi transmise în următoarele 24 de ore. Procedurile administrative ne obligă pe noi să dăm o dispoziţie secretarului general, să avem un reprezentant legal al Parlamentului care aduce aceste înscrisuri oficiale conform Codului de procedură penală, aşa cum suntem obligaţi”, a declarat Valeriu Zgonea la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Permanent.
El a precizat că deputaţii nu se pot încadra în termenul cerut de DNA, ca până marţi la ora 12,00 să transmită documentele, dar vor cere o derogare.
“Nu putem să ne încadrăm în termen, dar vom cere o derogare. O vom scrie frumos, ca şi Ministerul Public să înţeleagă că, până la urmă, dacă Parlamentul este mai transparent, mai predictibil şi democratic, este în interesul statului român şi se consolidează statul de drept în România”, a spus Zgonea.
Întrebat dacă au un răspuns din partea DNA în privinţa derogării, el a răspuns: “Nu există derogare şi răspuns. Nu există nicio amendă din partea DNA. Dacă vrea să vină să le ia aşa cum a depus documentul, la ora 13,47, puteţi să îi întrebaţi pe cei de la DNA”.
“Din ce am discutat eu, ieri, cu colegii mei, nu. Au înţeles modul impropriu în care au transmis scrisoarea. Faptul că nici eu, nici secretarul general nu am fost informaţi şi am fost puşi într-o situaţie delicată. Nu poţi să trimiţi un director de Direcţie legislativă şi să îi dispui strângerea de documente oficiale dacă nu îi dai un ordin al secretarului general, care trebuie să primească un ordin în materia activităţii comisiilor de la Biroul Permanent”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.