Parlamentarii PDL Dolj au contestat legea bugetului

0
95

Parlamentarii democrat-liberali au discutat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PDL Dolj, despre sesizarea depusă vineri, 8 februarie, la Curtea Constituţională a României, prin care parlamentarii portocalii susţin că Legea bugetului de stat pe 2013 ar fi neconstituţională, urmând să se pronunţe în acest sens cei 9 judecători de la CCR în perioada imediat următoare.

În acest sens, deputatul Ştefan Stoica a precizat că sesizarea în cauză a fost semnată de 54 de deputaţi, toţi membri PDL. „Aşa cum bine ştiţi, la finele săptămânii trecute am atacat la Curtea Constituţională Legea bugetului de stat, pentru că se încalcă prevederile articolelor nr 1, 16 şi 56 din Constituţia României, precum şi recomandările Comisiei de la Veneţia nr. 685 din 17 decembrie 2012”, a declarat Ştefan Stoica.

Senatorul Mărinică Dincă a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că, tot vineri, s-au făcut aprecieri şi vizavi de statutul parlamentarilor. „Din punctul meu de vedere, nu cred că cei din USL vor avea capacitatea să adopte bugetul, iar în ceea ce priveşte statutul parlamentarilor, s-a vorbit despre termenul în care poate fi atacată decizia prin care un parlamentar este declarat incompatibil. S-a considerat că 15 zile este un termen prea mic…”, a mai subliniat senatorul democrat-liberal.