Un an de la trecerea în nefiinţă a maestrului Nicu Creţu. Concert in memoriam

0
214
Nicu Creţu

La un an de la trecerea în nefiinţă a maestrului dirijor şi violonist Nicu Creţu, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” va organiza luni, 15 ianuarie, de la ora 18.00, la Cercul Militar din Craiova, un concert in memoriam.

Îi vor aduce un omagiu Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Măgureanu, Marcu Nicolici, Neta Soare, Marius Măgureanu, Rozica Petra, Filuţa Bogdan, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer, Liviu Dică,  Răzvan Măgureanu împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Conducerea muzicală îi aparţine lui Cristian Pîrlea, iar coregrafia, lui Ionel Garoafă. Prezentatoarea serii va fi actriţa Natasa Raab. Intrarea se va face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la sediul instituţiei, din strada Crişului nr. 9, telefon 0351.423.574.

Născut pe 17 iulie 1947, la Măceşu de Sus, judeţul Dolj, Nicu Creţu a condus orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” chiar din anul înfiinţării, adică din 1992, fiind unul dintre oamenii care au pus bazele acesteia. Mai târziu, în perioada 2003-2009, a fost şi director al ansamblului. Inginer de profesie, absolvent al Facultăţii de Mecanică din Timişoara, a moştenit dragostea pentru folclor de la tatăl său. „Muzica este tot ce ştiu eu să fac mai bine, de aceea mi-e atât de uşor să mă exprim prin ea. Cântecul popular este pentru mine un crez, cel mai frumos dar oferit de Dumnezeu neamului acesta, cea mai mare bogăţie spirituală”, spunea maestrul Nicu Creţu.