S-a aprobat planul simulărilor

0
231

eleviS-a aprobat, în urmă cu câteva zile, planul pentru simulările Evaluării Naţionale (elevii de clasa a VIII-a) şi a Bacalaureatului (cursanţii claselor a XI-a şi a XII-a), din anul şcolar 2016-2017. „Prin Ordinul nr. 3004/04.01.2017 al ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a fost aprobată organizarea simulărilor la nivel naţional. Astfel, pe 13 martie, vor avea loc examenele de Limba şi literatura română (scris), pentru clasa a VIII-a şi, aceeaşi procedură, pentru Bacalaureat (clasele a XI-a şi a XII-a ), iar pe 15 martie va avea loc simularea la matematică (a VIII-a) şi la matematică / istorie proba scrisă obligatorie (XI-XII), data de 17 martie fiind destinată probei scrise la alegere (numai pentru elevii clasei a XII-a).

Am transmis tuturor unităţilor şcolare ceea ce presupune această notă a ministrului, cerând atenţie sporită în înştiinţarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice. Conţinuturile pentru disciplinele de examen vor fi făcute cunoscute pe toate căile de prezentare, procedura privind transferul subiectelor şi desfăşurarea simulării fiind parcursă integral, iar de organizarea şi desfăşurarea simulărilor răspund directorii unităţilor şcolare . Rezultatele obţinute de elevi la simulări vor fi analizate la clasă.  

Rolul acestei simulări este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen, cu tipul şi gradul de dificultate al subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire de etapă a candidaţilor, precum şi a de regla din timp anumite disfuncţionalităţi”,  a precizat prof. Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Fiecare unitate de învăţământ analizează propriii elevi şi elaborează un raport pe care îl transmite Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, până pe 3 aprilie 2017. Raportul trebuie să includă un plan de acţiune, care cuprinde şi măsurile de remediere, în funcţie de aşteptările fiecărei instituţii de învăţământ.