Program prelungit la Cazier, din cauza aglomeraţiei

0
434

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus prelungirea programului de lucru la Ghişeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar. Măsura a intrat în vigoare de ieri, iar programul de lucru va fi între orele 8.00 şi 18.00, în fiecare zi, pe o perioadă nedeterminată.

cazierPentru că în ultimele zile s-a creat aglomeraţie la Ghişeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de pe strada „Amaradia”, din Craiova, de ieri s-a prelungit programul până la ora 18.00. Măsura rămâne în vigoare, după cum au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, atât timp cât va fi nevoie. Mai mult, oamenii legii reamintesc tuturor doljenilor că certificatul de cazier judiciar poate fi eliberat şi de poliţiile municipale şi orăşeneşti din judeţul Dolj, respectiv la Calafat, Băileşti, Filiaşi, Segarcea şi Bechet, fără a mai fi nevoie să se deplaseze până în Craiova.

Cazierul judiciar se solicită şi se eliberează personal. Certificatul de cazier judiciar este valabil 6 luni de la data întocmirii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat. Pentru a obţine certificatul de cazier judiciar este nevoie de cererea tip completată (recomandabil ar fi ca aceasta să fie completată înainte de a ajunge la ghişeu, astfel că poate fi descărcată de persoanele interesate de aici: http://dj.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberare-acte/cazier), actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă), aflat în termen de valabilitate şi chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei (chitanţa poate fi achitată la Trezorerie sau la unul dintre ghişeele de pe strada „Amaradia”), mai precizează reprezentanţii IPJ Dolj.