Din toamnă, dispar şcolile generale şi grupurile şcolare

0
138

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat, ieri, că în cadrul Consiliului de Administraţie din 9 ianuarie a.c. s-a definitivat reţeaua şcolară pentru perioada 2012-2013, de această dată fără a se mai apela la comasări. Rămân în continuare 192 de unităţi şcolare cu personalitate juridică. Din toamnă, apar însă modificări importante în titulara unităţilor şcolare.

Începând cu 1 septembrie a.c. dispar grupurile şcolare. Acestea vor deveni licee tehnologice sau teoretice. De asemenea, nu va mai exista nici denumirea de şcoală generală, ci doar cea de şcoală primară sau şcoală gimnazială. Modificările se fac conform unei dispoziţii date de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la finele anului trecut.  „Potrivit ordinului 6564 din 11 decembrie 2011 privind procedura de atribuire a denumirilor unităţilor de învăţământ din sistemul educaţional preuniversitar, începând cu 1 septembrie 2012, şcolile cu clase I-IV vor deveni şcoli primare, şcolile cu clasele I-VIII vor fi şcoli gimnaziale. Mai exact, în loc de Şcoala cu clasele I-VIII Pieleşti va fi Şcoala gimnazială Pieleşti. Din nomenclatorul şcolilor vor dispărea şi numerele. Astfel, nu va mai fi Şcoala Nr 2 Traian, ci numai Şcoala Traian. Tot din toamnă, se exclude şi denumirea de grup şcolar. Vor fi doar licee teoretice, licee tehnologice şi licee vocaţionale. Colegiile nu îşi schimbă denumirea. Grădiniţele vor fi cu program normal, cu program prelungit sau cu program săptămânal şi centre de zi-  unităţile care au atât grădiniţă, cât şi creşă”, a precizat inspectorul şcolar general Mihaela Moţăţeanu.

Cele patru şcoli din Craiova care nu aveau în denumire decât numărul vor primi o nouă titulatură din toamnă. Astfel, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 16 se va numi Şcoala Generală „Ion Creangă”, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 13 va deveni Şcoala Generală „Anton Pann”, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 33 va fi Şcoala Generală „Elena Farago”, iar Şcoala cu clasele I-VIII nr. 19 – Şcoala Generală „Lascăr Catargiu”.