Alb-albaştrii sub lupă, analiza evoluţiilor din meciul cu Astra

0
213

Popescu – Nu i se poate imputa golul. I-a dat mai întâi acea pasă lui Alibec, dar a avut noroc că atacantul a şutat în el. Nu oferă siguranţă, din păcate. E adevărat, nu are experienţă, dar nici Craiova nu e echipa la care să faci experimente pentru mult timp, mai ales pe un asemenea post-cheie.

Vlădoiu – O nouă prestaţie modestă, cu greşeli pe ambele faze, în special pe cea ofensivă, unde nu produce nimic. Majoritatea ocaziilor Astrei au fost construite pe partea lui, i-a pierdut de câteva ori pe Budescu şi Alibec, deşi aceştia nu au o viteză deosebită.

Bălaşa – Practic, din greşeala sa a fost pierdut meciul. Cel mai bun stoper al echipei a greşit decisiv, asta spune multe despre ce are Craiova pe acel post. Era o fază elementară, acolo nu ai voie să te complici, trebuia să joace direct minge lungă, cât mai înaltă, chiar dacă era direct în aut. A avut un şut pe finalul primei reprize, dintr-o poziţie favorabilă, dar nu a nimerit poarta. S-a întors cu spatele şi la prima ocazie a lui Alibec, în debutul jocului, deşi îl avea în marcaj. Şi când Alibec a primit galben, Bălaşa de fapt faultase la acea fază, fiindcă s-a interpus pe direcţia de alergare a atacantului Astrei.

Acka – Nu a făcut greşeli  mari, dar a intrat şi el în debandada din apărare din ultima jumătate de oră, în care Astra mai putea marca 3-4 goluri. În prima parte a câştigat duelurile cu Alibec, când a stat aproape de el, nu l-a lăsat să preia şi să se întoarcă spre poartă.

Vătăjelu – Îl concurează serios pe Briceag, dar pentru satelit, fiindcă evoluţiile la prima echipă sunt extrem de slabe. Deşi a părut că se implică mult pe fază ofensivă, aproape tot ce a făcut a fost greşit: centrări, şuturi, combinaţii, a fost surprins şi pe faza de apărare, mai ales în duelurile din careu cu Enache şi Alibec, fiind depăşit extrem de uşor. În afara meciului de la Mediaş, a fost sub orice critică la fiecare apariţie. Poate a fost răsplătit cu acest meci după golul marcat cu Botoşaniul, dar acela a venit după o fază stranie. Este o mare dezamăgire, fiind mult sub nivelul de acum câţiva ani.

Mateiu – Probabil cel mai activ jucător al Craiovei în meciul de la Giurgiu, chiar dacă revine după o perioadă de absenţă. Nu are voie să lipsească din primul 11.

Bancu – Până la urmă, tot fundaş stânga este postul care i se potriveşte cel mai bine. Deşi nu s-a descurcat rău nici la mijloc, are dribling, are viziune, e mai puţin obişnuit să primească mingea cu spatele la poarta adversă, îi convine să aibă tot jocul în faţă. Nici şuturile nu i-au ieşit, mai mereu parcă i-a venit mingea pe dreptul.

Cicâldău – În prima repriză activ, implicat în joc, a driblat şi a şutat, chiar dacă nu a avut precizia necesară la finalizare. În partea a doua a dispărut din joc, a greşit aproape toate mingile, a părut epuizat, s-a lipit de atacanţi şi n-a mai ieşit la construcţie.

Zakaric – Este unul dintre transferurile proaste din ultima vreme, la fel ca Măţel, Qaka, Vătăjelu, Ioniţă sau Carlos Fortes. Ce ştie să facă sârbul este să protejeze în bandă şi să retrimită în centru, pentru Mateiu sau Bălaşa. Nici pe apărare nu e eficient, l-a depăşit Radunovic de câteva ori şi a centrat fără să-l bage în seamă.

Roman – Chiar dacă a intrat în primul 11 din cauză că Ivan a fost bolnav, s-a potrivit mai bine pentru un astfel de adversar, care se aglomerează în propriul careu. Nu a avut reuşite, deşi a apărut de 3 ori la finalizare, de două ori cu capul, prima oară blocat în unghi, a doua oară reluând peste poartă, şi a mai şutat o dată pe portar, după o acţiune personală, cu stângul.

Mihăilă – A avut prima ocazie a echipei, pe finalul primei reprize, acel şut bun din prima, din afara careului, scos de portar, apoi a cam dispărut din joc. S-a mai văzut decât la acel şut de la distanţă, departe de poartă. Nu dă randament când iese din bandă, de acolo produce multe acţiuni, dar i-a fost destul de greu în faţa unei apărări care s-a dublat ori s-a triplat eficient.

Bărbuţ – Unicul jucător care a mai contat pe final de joc, s-a implicat în destule acţiuni, a avut şi acel şut peste poartă. Surprinzător de activ, ţinând cont că nu-i convin echipele care aglomerează spaţiile.

Ivan – Una dintre cele mai slabe apariţii ale sale la Universitatea, a fost extrem de neinspirat, poate afectat şi de starea sa de sănătate.

Ivanov – Introdus pe final, apariţie discretă, cu numai câteva atingeri.