Campania de strângere de jucării „Să fim mai buni de sărbători” continuă și săptămâna aceasta

0
55

Campania de strângere de jucării „Să fim mai bun de sărbători”, derulată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și ajunsă la cea de-a IX-a ediție, continuă până vineri, 14 decembrie 2018. Mai multe școli din Craiova, dar și una din județul Olt, s-au implicat în această acțiune, făcând posibil ca o mulțime de jucării să umple cuferele cu daruri care, de sărbători, vor ajunge la copii care au nevoie de ele.

Campania de strângere de jucării „Să fim mai bun de sărbători” se desfășoară în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” și se adresează copiilor proveniți din medii defavorizate. Jucăriile pot fi donate de profesorii și copiii proveniți de la liceele, școlile și grădinițele înscrise în acest proiect și sunt colectate la Biblioteca Județeană, la compartimentul Împrumut Carte Copii și Tineret – Ludotecă.

„Campania are un dublu rol. Pe de o parte, copiii înscriși în proiect, sub îndrumarea cadrelor didactice, au posibilitatea de a dărui și de a aduce zâmbetul pe fața micuților care vor primi jucăriile, iar pe de altă parte, copiii la care vor ajunge jucăriile se vor bucura și-și vor petrece sărbătorile de iarnă în compania darurilor”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene.

Până în prezent, mai multe unități de învățământ din Craiova s-au implicat în campanie – Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu”, Grădinița „Paradisul Copiilor”, Colegiul Național „Carol I” –, alăturându-li-se Școala Gimnazială Leotești (județul Olt). Datorită lor, în cuferele cu daturi s-au adunat o mulțime de jucării de pluș, păpuși și mașinuțe, precum și jocuri educative, cărți, puzzle-uri. Toți cei care doresc să se alăture campaniei sunt așteptați să o facă până la sfârșitul acestei săptămâni.