Speranţele Craiovei, crescute în spiritul Stelei!

0
154

Atacantul Universităţii Craiova, Sergiu Jurj, şi familia sa, încurajau Steaua în ziua derby-ului cu Ştiinţa

În ziua derby-ului de la Piteşti dintre Steaua şi Universitatea Craiova, unul dintre jucătorii de bază ai echipei-satelit a Ştiinţei şi care s-a pregătit în ultima perioadă sub comanda lui Emil Săndoi, Sergiu Jurj, s-a etichetat alături de tatăl său pe facebook într-o fotografie alături de stelistul Paul Papp, cel care a marcat primul gol al Stelei împotriva Craiovei, Ana Maria Reghecampf, soţia antrenorului de la Steaua. Mesajul postării era “Vremuri bune cu speranţe mari, speranţa moare ultima”, iar tatăl lui Jurj exulta la final pentru victoria Stelei şi golul lui Papp scriind: “Bravo Reghe, bravo Papp, efectul psihic al lui Reghe în două zile. Papp are numărul 6 pe tricou şi a marcat pe 6 decembrie”. Interesant este că Emil Săndoi intenţiona chiar să-l debuteze pe Sergiu Jurj chiar la prima echipă a Ştiinţei în ultimele meciuri din 2015, iar dacă acest lucru s-ar fi produs la Piteşti, tânărul atacant ar fi fost chiar adversar direct al lui Paul Papp.

Jurj a fost adus în urmă cu un an la Craiova şi a evoluat constant pentru echipa a doua a clubului, fiind considerat una dintre speranţele clubului. El a şi marcat sâmbătă, în ultima etapă a turului Ligii a III-a, în eşecul Universităţii II la Cugir, scor 1-3.

Suporterii au reacţionat vehement , inclusiv la adresa conducerii

Una dintre grupările de fani ai Ştiinţei a reacţionat în urma postării familiei Jurj, considerând-o scandaloasă, iar conducerea clubului a fost criticată vehement pentru lipsa de implicare în procesul de educare a tinerilor în spiritul alb-albastru. “Acesta e spiritul pe care conducerea Universităţii Craiova a reuşit să-l inspire juniorilor. Aşa sunt crescuţi aceşti copii sub conducerea unui manager premiat pe la gale, dar care a reuşit performanţa de a obţine interdicţie la transferuri. Conducerea unui club care abundă de legende ale fotbalului românesc nu este însa capabilă să-şi educe tinerii fotbalişti în spiritul alb-albastru. Este inadmisibil ca un junior sub contract cu Universitatea Craiova şi familia lui sa se bucure pentru victoria adversarului, atunci când propria echipa pierde şi 800 de olteni care au mers în Trivale se întorc trişti acasă. Voi n-aveţi nimic în comun cu spiritul Ştiinţei, MERCENARILOR!” este mesajul fanilor de la “Vechiul Spirit Ultras”.

Fanii s-au arătat nemulţumiţi şi de faptul că la finalul meciului de la Piteşti doar Straton, Mateiu şi Dumitraş au venit să salute numeroasa galerie venită din toată Oltenia din Sibiu şi din Bucureşti.

Foto> Petre Marin Jurj facebook