Ioan Oltean poate fi arestat preventiv. Deputaţii au decis încuviinţarea solicitării DNA.

0
166

Deputaţii au aprobat, ieri, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de corupţie în dosarul despăgubirilor ANRP, cu 186 de voturi “pentru”, 111 voturi “împotrivă” şi un vot anulat. În schimb, în Camera Deputaţilor nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA în ceea ce priveşte arestarea preventivă a deputatului PNL Cătălin Teodorescu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor cere, astăzi, ICCJ arestarea preventivă a deputatului Ioan Oltean, în dosarul în care este urmărit pentru fapte de corupţie privind o despăgubire ilegală de aproape 109 milioane lei dată de ANRP lui Mihai Rotaru, potrivit unor surse judiciare. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) vor decide dacă vor admite propunerea procurorilor anticorupţie şi vor dispune arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Oltean.

Deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv, în dosarul ANRP în care este cercetat alături de Ioan Oltean, în condiţiile în care, în Camera Deputaţilor, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA. Potrivit anunţului oficial din plen, 153 de deputaţi au votat “pentru” solicitarea DNA, 110 “împotrivă”. Potrivit calculelor membrilor din comisie erau necesare 157 de voturi pentru ca solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive să fie aprobată, în condiţiile în care îşi înregistraseră prezenţa la vot 312 deputaţi.

Conform Constituţiei şi regulamentului Camerei Deputaţilor, ridicarea imunităţii se face cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, în condiţiile de cvorum. Este a doua oară când deputatul Cătălin Teodorescu este “salvat” de colegii săi. Decizia a venit după ce plenul a aprobat miercuri solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, cercetat în acelaşi dosar.