Ambasadorul SUA, în vizită la fabrica Ford din Craiova

0
168

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenţa Sa, Hans Klemm, va efectua astăzi o vizită la fabrica Ford din Craiova. Diplomatul american este hotărât să-i ajute pe cei de la Ford, aceasta fiind prima sa vizită în această zonă. Programul ambasadorului va include o întrevedere cu conducerea fabricii, urmată de o vizită în uzină, iar la finalul vizitei se vor face declaraţii de presă atât din partea conducerii Ford, cât şi din partea ambasadorul Hans Klemm.          

Ambasada SUA de la Bucureşti a manifestat tot timpul interes vizavi de fabrica Ford din Craiova, la fiecare moment important din viaţa producătorului auto din Bănie, ambasada trimiţând reprezentanţi diplomatici. Astăzi, Ambasada SUA este reprezentată la cel mai înalt nivel. În data de 21 septembrie 2015, Hans Klemm a preluat funcţia de Ambasador SUA în România.

Anterior, ambasadorul Klemm a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014, a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat.

În 2012, Excelenţa Sa a fost principalul reprezentant al SUA la APEC, the Asia Pacific Economic Cooperation forum (forumul Cooperare Economică Asia-Pacific), iar din 2010 a condus toate programele civile şi militare în domeniul statului de drept, desfăşurate de SUA în Afganistan. Din 2007, diplomatul american a ocupat funcţia de Ambasador al SUA în Republica Democrată Timorul de Est. Anterior a fost ministru-consilier economic al Ambasadei SUA la Tokio şi a ocupat funcţii de director în cadrul Biroului de Resurse Umane şi al Biroului pentru Economie şi Afaceri ale Departamentului de Stat. În străinătate,  ambasadorul Klemm a îndeplinit multiple mandate în Japonia şi a lucrat la ambasadele SUA din Bonn, Seul şi Port of Spain.

Un nou model la Craiova?!

Pentru al patrulea an consecutiv, motorul EcoBoost de un litru produs la fabrica Ford din Craiova a primit titlul de cel mai bun motor de un litru al anului 2015.  Disponibil în versiunile de 100 CP, 125 CP şi 140 CP, motorul EcoBoost de un litru este produs la fabricile Ford de la Koln, Germania şi Craiova, România, şi acum este disponibil în 72 de ţări din toată lumea. Zece modele Ford din Europa pot fi echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. De asemenea, unul din cinci vehicule noi Ford vândute în Europa în 2014 a fost echipat cu acest motor, respectiv 2 din 5 modele Ford Fiesta. Pe de altă parte, se vorbeşte tot mai des despre faptul că Ford ar putea anunţa aducerea unui nou model în fabrica de la Craiova. Pe lângă B-Max ar urma să fie produs în România şi modelul Ford EcoSport, care acum este adus în Europa din India. Însă decizia ar putea fi luată în funcţie de discuţiile pe care le poartă cei de la Ford cu reprezentanţii guvernului. Americanii ar fi adus în discuţie ideea unui nou ajutor de stat, însă marea lor doleanţă este infrastructura.