Opt persoane după gratii în dosarul furturilor de combustibil

0
388

În urma celor 45 de percheziţii efectuate luni de poliţiştii doljeni în Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 8 tone combustibil, 11.000 euro, 101.000 lei, dar şi unităţi  PC şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, la sediul Poliţiei au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere sustrase. Opt persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, în noaptea de luni spre marţi, şi urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii doljeni, în perioada iunie-octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de sustragere de produse petroliere din cisterne. Pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, în cursul zilei de luni s-au făcut 45 de percheziţii la adrese din Craiova, din mai multe comune doljene, dar şi din judeţele Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, de unde au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi sume de bani. „Este vorba despre 8 tone de combustibil, 11.000 euro, 101.000 lei, dar şi unităţi  PC şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, la sediul unităţii de poliţie au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere. În baza probatoriului administrat de oamenii legii au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj 8 persoane”, după cum ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Mai exact, în urma anchetei desfăşurate de poliţişti şi procurori s-a stabilit că mai multe persoane angajate în cadrul firmei Transpeco Logistic&Distribution, societate de transport produse petroliere, în special şoferi pe autocisterne, au sustras şi valorificat ulterior însemnate cantităţi de carburant, prejudiciul creat depăşind 100.000 euro. De altfel, majoritatea celor ajunşi în arest sunt şoferi de autocisterne, însă a mai fost reţinut un agent de pază de la depozitul de carburant pe care firma Transpeco Logistic&Distribution îl avea la ieşirea din Craiova, dar şi un şef de garaj.

Au fost luaţi la întrebări toţi cei care au cumpărat combustibil de la membrii reţelei, iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, urmând a se stabili participaţia fiecărei persoane şi a se dispune măsuri legale, după cum au mai anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.