Craiovean “săltat”, într-un dosar de crimă organizată

0
686

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, însoţiţi de o grupă de luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă au descins, ieri, dis-de-dimineaţă la blocurile MApN de pe strada “Spania” din Craiova. Oamenii legii vizau locuinţa lui Marian Ciocoiu, fost Ciobănescu zis “Bodo”, cunoscut cu antecedente penale pentru fapte cu violenţă comise în Italia, percheziţia fiind efectuată într-un dosar coodonat de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi. Alte 10 percheziţii au fost efectuate în Drobeta Turnu Severin de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi. Potrivit procurorilor DIICOT, acţiunea demarată ieri în judeţele Dolj şi Mehedinţi a vizat destructurarea unui grup infracţional care se ocupa cu trafic de droguri şi falsificare de carduri, însă nu este exclusă legătura cu gruparea de cămătari condusă de Emilian Ştefan zis Emil de la Viena, senseiul lui Nuţu Cămătaru ai cărei membri, extrem de violenţi, după cum precizau atunci anchetatorii, au fost arestaţi în luna martie a.c., tot în Drobeta Turnu Severin.

Se pare că la un moment dat “Bodo” a încercat să scape de probele care îl incriminau şi a aruncat pe geamul apartamentului, din blocul nr. 9, scara 2, câteva zeci de pliculeţe în care cel mai probabil se aflau droguri. Ofiţerilor de la crima organizată nu le-a scăpat însă gestul bărbatului, astfel că, împreună cu el, au ieşit afară şi au recuperat toate probele. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că Marian Ciocoiu deţine trei locuinţe în blocul respectiv, astfel că percheziţia a fost extinsă şi la celelalte două locaţii, acţiunea durând până în cursul după-amiezei.

Atât craioveanul Marian Ciocoiu, cât şi celelalte persoane vizate de acţiunea poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată urmează să ajungă la sediul Biroului Teritorial Mehedinţi al DIICOT pentru audieri, în funcţie de rezultat urmând să fie dispuse măsurile necesare.